Ukrainos kariuomenė šiuo metu yra viena profesionaliausių ir galingiausių Europoje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/ukrai... 2021-07-08 13:39:00, skaitė 1472, komentavo 4

Ukrainos kariuomenė šiuo metu yra viena profesionaliausių ir galingiausių Europoje

Ukrainos premjeras Denisas Šmyhalis pranešė, kad jo šalis NATO ir Europos Sąjungoje tikisi jau po 5–10 metų.

Interviu valstybiniam transliuotojui metu jis aptarė reformų eigą ir pakvietė Vakarus duoti vieningą atkirtį vis labiau agresyvėjančiai Rusijai.

„Galima užtikrintai pasakyti, kad Ukraina geba tinkamai reaguoti į bet kokią agresiją prieš mūsų šalį. Ukrainos kariuomenė šiuo metu yra viena profesionaliausių ir galingiausių Europoje. Tai ne tik Ukrainos nuopelnas, bet ir bendradarbiavimo su NATO narėmis rezultatas“, - cituojamas D. Šmihalis publikacijoje „Ukrainos premjeras: šiandien mūsų kariuomenė yra viena galingiausių Europoje“.

Politikas taip pat atskleidė apie vis sėkmingesnę ukrainieičų kova su pasauline koronaviruso pandemija.

„Vakcinacijos kampanija Ukrainoje įgauna vis didesnį pagreitį. Vakcinacijos centrų tinklas nuolat plečiasi, bet svarbiausia, kaip rodo neseniai atliktos atitinkamos visuomenės nuomonės apklausos, – vis daugiau žmonių nori skiepytis. Iki 2021 metų liepos 5 dienos Ukrainoje panaudota daugiau nei 2,9 milijono vakcinų dozių. Apie 850 tūkst. žmonių jau yra visiškai paskiepyti. Kiekvieną dieną šis skaičius auga“, - pasiekimais pasidalino ukrainietis.

Ekspertai.eu primena, kad Lietuva remia Ukrainą ne tik finansais ir karinėmis priemonėmis, bet taip pat komandiruoja daug specialistų ir politikų, kurie padeda mūsų kaimynui geriau įveikti korupciją, sparčiau artėti prie vakarietiškos kultūros ir integruotis į Europos Sąjungą bei NATO.

O oficialus Lietuvos atstovas Ukrainos kare su Rusija Jonas Ohmanas valstybinio transliuotojo eteryje yra informavęs, kad ukrainiečiai šiame kare stengiasi žudyti pirmiausia būtent rusų tautybės žmones.