Sveiki atvykę į Europą: Soroso pasiūlytas gidas, kaip tapti sėkmingu nelegaliu imigrantu

Autorius: Kūlgrinda.lt Šaltinis: http://kulgrinda.lt/841/sveiki... 2015-09-28 08:04:40, skaitė 2347, komentavo 0

Sveiki atvykę į Europą: Soroso pasiūlytas gidas, kaip tapti sėkmingu nelegaliu imigrantu

Nors didžioji italų spauda visiškai ignoravo šią žinią, bet „Sky News“ korespondentui Jonathan Samuels pirmam pavyko surasti tikrų tikriausią operatyvinį instruktažą tobulam nelegaliam imigrantui. Tai dar vis gerame stovyje išlikęs bukletas, rastas prie Lesbo salos, Graikijoje, tarp gelbėjimosi liemenių ir guminių laivelių, kurie gulėjo išbarstyti ant pliažo. Bukleto pavadinimas „W2EU“ arba „Sveiki atvykę į Europą“. Ant jo viršelio puikuojasi kilnius jausmus žadinanti nuotrauka vaizduojanti jaunuolį, žvelgiantį į jūrą saulei leidžiantis prie pliažo šalia poros irklų. Šis bukletas, panašus į kelių eismo taisyklių knygutę, yra parašytas arabų kalba ir jame galima rasti telefono numerius tų organizacijų, kurios pajėgios padėti imigrantui kelionės metu, pvz., Raudonojo Kryžiaus draugija arba Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro biurai.

Tas pats „W2EU“ pavadinimas yra skelbiamas interneto portale, kuris yra paruoštas nepaprastai profesionaliai, pastoviai atnaujintas ir gausiai aprūpintas duomenimis ir dokumentais. Jo pagrindiniame puslapyje yra rašoma:

„W2EU parūpina kontaktus ir patarimus pabėgėliams bei migrantams jų ilgos kelionės metu. Padedame tiems, kuriems uždraustas įvažiavimas per Europos išorės sienas, kurie yra įkalinti ir deportuoti. Nežiūrint visko, žmonės toliau atvyksta. W2EU.info parems tave ateinantį į Europą ir kovojantį už geresnį gyvenimą.“

Po šio pirmojo isterijos protrūkio seka dar viena panašaus skambesio citata, kurios autentiškumo neįmanoma patvirtinti, t.y., „moters iš Eritrėjos, kuri atvyksta į Lesbo salą“:

„Dabar galiu aiškiai matyti kaip Europa atrodo, kad Europa siunčia savo kariuomenes kovoti prieš mus jūroje ir įmesti mus į baisius kalėjimus. Mes kartu turime pradėti antrą kelionę į kitą saugią vietą, kuri ateityje gali egzistuoti.“ Būtent šitaip yra parašyta.

Toliau pateiksime dar vieną deklaraciją, kurios nėra reikalo komentuoti:

„Mes nuoširdžiai priimame visus keliautojus, kurie patiria tiek sunkumų per savo kelionę ir linkime visiems gero vėjo, kadangi laisvė judėti yra visų žmonių teisė“!

Dar tas pats W2EU portalas pateikia labai detalius visų Europos šalių aprašymus. Tarp jų žinoma yra ir Italija, kurią smerkia dėl jos „itin griežto imigracijos kontrolės valdymo“, kuris atsirado dėka politikų Bossi ir Fini inspiruotų įstatymų. Portalas taip pat duoda didžiulį kiekį kontaktų, kurie galėtų būti naudingi nelegaliems imigrantams, tarp kurių randame tokius kaip: Romos miesto „Švento Egidijaus bendruomenė“ ir „Arki – Naujoji asociacija“; Milano miesto „Naga Har centras“, „Naga – Savanoriška social-sanitarinė asociacija“ ir „Asociacija užsienio piliečių teisėms saugoti“, taip pat panašios organizacijos Bario, Florencijos, Prato, Bolonijos ir Venecijos miestuose.

Dar šalia W2EU ir tobulo imigranto vadovėlio figūruoja WatchTheMed-Alarmphone (Stebėk Viduržemio Jūrą – Aliarmo Telefonas) organizacija, kurios portalas taip pat yra labai aukštos kokybės ir siūlo informaciją realiuoju laiku, remiantis interaktyvia geografija, kurioje fiksuojami signalai siunčiami tariamų pabėgėlių grupių esančių jūroje. „Watch the Mediterranean Sea“, stebėjimo online platforma, paskelbtas pagrindiniame puslapyje tikslas yra „stebėti migrantų žūtis ir teisių pažeidimus prie Europos Sąjungos jūros sienų.“

„WatchTheMed“ pateiktas imigrantams jūroje palydovinio telefono numeris. „Alarm Phone“ taip pat išspausdintas imigrantų gide dirba visą parą. Jo deklaruojamas tikslas — užtikrinti, kad pakrantės apsauga veiktų rezultatyviai pagal gautus imigrantų pavojaus signalus. Taip pat siekiama daryti spaudimą spaudai ir politikams, kad gelbėjimo operacijos būtų greitos ir efektyvios, kitaip sakant, tai sargybinis šuo prižiūrintis nelegalių imigrantų saugumą jūroje. Reikšmingas faktas, kad“Alarm Phone“ pagrindiniame puslapyje yra nuoroda į „W2EU.info“ portalą dėl smulkesnės informacijos apie dabartinę pabėgėlių padėtį Europos šalyse.

„WatchTheMed“ organizacijai priklauso moteris vardu Sonia, kuri nenorėjo pateikti savo pavardės „Sky News“ ir kuri pranešė, kad „Mūsų tinklo aktyvistai nemokamai platina šį gidą Turkijoje“, taip pat Egėjo jūros salose, Atėnuose ir kituose Graikijos miestuose. Kiti bukletai apie saugumą jūrose yra platinami tarp migrantų. „Tai yra pagalbos paslauga, kurią mes siūlome pabėgėliams.“
Sonia puikiai moka arabų kalbą, priima skambučius savo namuose Austrijoje ir yra viena iš daugelio „WatchTheMed“ savanorių.

„Mes esame didelė, maždaug 100 asmenų grupė,… pasiekiama visoje Europoje ir Šiaurės Afrikoje“.

Klausant šių žodžių spontaniškai kyla klausimas, kas finansuoja tą gidą, kurį platina tarp migrantų, ir tas asociacijas remiančias juos? Daug kas teigia, kad tiek šis gidas imigrantui plaukiančiam per jūrą tiek pagrindinės dvi organizacijos remiančios jį, siejasi su ne bet kuo, o didžiulius turtus valdančia žmogaus teisių asociacija „Human Rights Watch“ (Žmogaus teisių stebėjimo asociacija). Pastaroji savo ruožtu yra finansuota 100 milijonų JAV dol. iš 128 milijonų savo kapitalo legendinio finansininko, spekulianto ir tariamo filantropo George Soros. Iš tikrųjų HRW yra minima kelis kartus „W2EU“ ir „WatchTheMed“ portaluose.

Ši informacija tobulai sutampa su nutekintais Austrijos saugumo tarnybų pranešimais, perduotais Austrijos leidinio „InfoDirekt“ ir detaliai paskelbtais šio leidinio skiltyse š.m. rugpjūčio mėn. Jie kalba apie vengrų kilmės, Amerikos magnato vaidmenį, kartu su JAV Valstybės departamento dalyvavimu, skatinant nelegalių imigrantų į Europą invaziją. Tas pats vengrų premjeras Viktor Orban, kuris paprastai nevengia tiesos, pirštą rodė tiesiai į George Soros viename vengrų dienraščio interviu. Orban kaltino Soros, kad jis tiesiogiai ir netiesiogiai remia tas nevyriausybines organizacijas, kurios padeda nelegaliai imigracijai ir sau kraunasi „didelius turtus“ ant imigracijos krizės griuvėsių.

Žurnalisto Francesco Meneguzzo straipsnio vertimas iš italų dienraščio „Il Primato Nazionale“ 2015 m. rugsėjo 23 d.
"Benvenuti in Europa: la guida del perfetto clandestino offerta da Soros"
Lesbo sala, Graikija, rugsėjo mėn. 23 d.

Vertė Algis Avižienis