Kankinamas Protasevičius miega ant grindų prie išvietės kaip šuo, jam nosį sulaužė į kalėjimą atvykęs Lukašenka

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/kanki... 2021-06-19 21:17:00, skaitė 1121, komentavo 7

Kankinamas Protasevičius miega ant grindų prie išvietės kaip šuo, jam nosį sulaužė į kalėjimą atvykęs Lukašenka

Nepriklausomas Žmonių partijos portalas birželio 19 d. pranešė, kaip kalėjime yra kankinamas Baltarusijos revoliucionierius, kanalo „Nexta“ įkūrėjas Romanas Protasevičius.

Atskleidžiama, kad atvykęs į kalėjimas tariamas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pats papildomai sumušė jau nukankintą R. Protasevičių ir sulaužė jam nosį.

Baltarusijos pareigūnus vienijantis judėjimas BYPOL patvirtino faktą, kad nosį revoliucinonieriui sulaužė asmeniškai A. Lukašenka.

32232.jpg

„Informacija, žinoma, šokiruojanti, bet jau niekas nebestebina.<...> Jeigu prisimintume, kaip pilietis Lukašenka pirmą kartą tapo deputatu – tai visiems žinomas faktas, jam buvo iškelta baudžiamoji byla dėl kūno sužalojimo, jis sumušė kolūkio, kuriam vadovavo, traktorininką. O tapo deputatu, kad gautų neliečiamybę, ir ta baudžiamoji byla buvo nutraukta. Jūs ką, galvojate, kad žmonės keičiasi ar kad tampa geresni? Labai tuo abejoju“, - pranešė BYPOL atstovas.

Informuojama, kad prieš R. Protasevičių naudojama fizinė, moralinė ir psichologinė prievarta, jį kameroje visaip žemina, verčia miegoti prie išvietės ant grindų kaip šuniui, neleidžia sėstis prie stalo su visais.

Kai jį veža į studiją filmuotis, tuomet siekdami paslėpti žaizdas grimuoja ir kelias valandas prieš spaudos konferenciją kalbina.

„Jis visai dienai ištrūksta iš tos kankinimų kameros ir, galimas dalykas, jaučiasi netgi laimingas“, - atskleidžia BYPOL Landsbergių leidinio publikacijoje „Skandalingų įtarimų apie Lukašenką turintis buvęs baltarusių pareigūnas: jau niekas nebestebina“.

Kaip atrodo R. Protasevičius po fizinio smurto, psichologinės prievartos ir patyčių galima pamatyti žemiau esančiuose nuorodose.

Susiję:

Nukankinto R. Protasevičiaus privestinį kalbėjimą pakomentavo Lietuvos gelbėtojas Ž. Pavilionis

Romanas Protasevičius spaudos konferencijoje atsakinėjo į žurnalistų klausimus

Interviu su Romanu Protasevičiumi, dėl kurio išlaisvinimo, kaip ir dėl visos Baltarusijos laisvės, kaunasi LT valdžia