Agnes Bilotaitės šašlykai Refugees welcome

Autorius: Bilotaitės šašlykai Šaltinis: https://www.respublika.lt/lt/n... 2021-06-16 14:21:00, skaitė 2181, komentavo 9

Agnes Bilotaitės šašlykai Refugees welcome

Prisimenate jaunas Vokietijos paneles, stovinčias su plakatais „Refugees, welcome"? Jos vis dar turi daug pasekėjų ir Lietuvoje, nepaisant to, kad tie šitaip laukiami „pabėgėliai" naujametinėje Kelno miesto Rotušės aikštėje masiškai prievartavo ir grabinėjo tas pačias plakatų rašytojas, plėšikavo ir pardavinėjo narkotikus, „melžė" vokiškas pašalpas, sukčiavo, vogė ir veltėdžiavo - žodžiu, nusikalstamumo lygį šalyje pakėlė iki nematytų aukštumų.

Ir štai šis maras atkeliavo į Lietuvą. Ką gi mes matome? Taip, nelegalų srautai kol kas dar juokingi, palyginus su antplūdžiu į Vokietiją ar Švediją, bet mūsų valdžiukė akivaizdžiai nieko iš tos krizės nepasimokė ir net su tokiais srautais nesusidoroja. Apie strateginį mąstymą, matant „pabėgėliais" vadinamų nusikaltėlių siautėjimą Europoje, nėra ko nė svajoti - būsimai krizei niekas Lietuvoje nesiruošė, tik arogantiškai kritikavo Viktorą Orbaną ir Donaldą Trampą, kad šie nuo nusikaltėlių ginasi tvoromis.

Dabar mūsiškiai patys planuoja statyti tvoras, kurios turėjo būti pastatytos jau prieš 5 metus... Planuoja, bet niekada nepastatys. Užtat energingai mojuoja rankelėmis, nežinodami, ko griebtis, ir pasakoja, kad kaltas Lukašenka. Tik kažkodėl nepaaiškina, kodėl Lukašenka turėtų penėti viso pasaulio valkatas? Nepaaiškina, nes mūsų politikėliams netelpa galvoje mintis, kad kažkas šiame pasaulyje dar gali sprendimus priiminėti savarankiškai.

Štai Pabradėje šiomis dienomis kareiviai paslaugiai nusižeminę stato palapinių miestelį, užuot pasieny rikiavę kulkosvaidžius, o mūsų politikėliai nuoširdžiai nustebę, kad „pabėgėliai" jau neįsitenka valdiškose patalpose... Jūs dar šašlykų jiems iškepkite... Nors nenustebčiau pamatęs Agnę Bilotaitę, šmirinėjančią tarp jų su garuojančiais iešmais vietoj liūdnai pagarsėjusio plakato, kurį tikriausiai net liberalams jau gėda kelti...