Interviu su Romanu Protasevičiumi, dėl kurio išlaisvinimo, kaip ir dėl visos Baltarusijos laisvės, kaunasi LT valdžia

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/inter... 2021-06-04 12:07:00, skaitė 1264, komentavo 8

Interviu su Romanu Protasevičiumi, dėl kurio išlaisvinimo, kaip ir dėl visos Baltarusijos laisvės, kaunasi LT valdžia

Baltarusijos valstybinė televizija ONT po parodyto filmo apie nutupdytą lėktuvą Minske, skridusį iš Atėnų į Vilnių (apie tai skelbėme publikacijoje „Ryanair reisas „Atėnai – Vilnius“. Baltarusijos televizijos tyrimas“), jau kitą dieną parodė išsamų interviu su sulaikytuoju Romanu Protasevičiumi.

Lietuvos valstybinė bei nepriklausoma užsakomoji žiniasklaida, cituodama Baltarusijoje neregistruotą žmogaus teisių centrą „Vesna“ informuoja, kad tokius interviu tariamo prezidento Aleksandro Lukašenkos režimas išgauna prievarta, naudojant kankinimus.

Tiesa, kaip jau įprasta, pačio interviu Lietuvos transliuotojai neskelbia, tik detaliai komentuoja, ką tame filme norėjo pasakyti R. Protasevičius ir ką jis turėjo omenyje kalbėdamas viena ar kita.

Nepriklausomas Žmonių partijos portalas, cituodamas naujienų firmą BNS skelbia, kad interviu metu matosi ant A. Protasevičiaus riešų žaizdos. Šios žaizdos ir kitos kankinimų žymės plačiau analizuojamos Landsbergių leidinio analitinėje analizėje „Baltarusijos TV eteryje – Pratasevičiaus „išpažintis“ ir žaizdos ant riešų“.

Valstybinis transliuotojas, vadovaujamas Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės, po paskelbto interviu citavo A. Protasevičiaus tėvą, kuris atskleidė, kad interviu yra „prievartos, kankinimų ir bauginimų“ rezultatas.

„Labai gerai pažįstu savo sūnų ir esu įsitikinęs, kad jis tokių dalykų niekada nepasakytų. Jį palaužė ir privertė pasakyti, ką reikia. Labai nerimauju“, - atskleidė revoliucinonieriaus tėvas.

O ekspertai.eu be komentarų kviečia pasižiūrėti šį interviu su R. Protasevičiumi, dėl kurio išlaisvinimo, kaip ir dėl visos Baltarusijos laisvės, nuo ryto iki vakaro kaunasi Lietuvos Vyriausybė, Seimas ir Prezidentūra:

Dažniausiai Lietuvoje nepageidaujama ar, neretai, tiesiog draudžiama publicistika ir dokumentika – kiekvieną dieną rodoma „PressJazz TV“ kanale.