Tai USA hegemonijos galas. Raketa „Cirkon“ baigia bandymus.

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-05-29 12:15:00, skaitė 1471, komentavo 27

Tai USA hegemonijos galas. Raketa „Cirkon“ baigia bandymus.

Tapo žinoma, kad valstybiniai hipergarsinės raketos „Circon“ bandymai įvyks šių metų birželi. Galbūt dar prieš Putino ir Baideno susitikimą. Kad susitikime Putinas galėtų ramiai pateikti Baidenui savo norų iš USA sąrašą. Juk raketa „Zircon“ visiškai pakeičia jėgų pusiausvyrą planetoje. Ir po jos priėmimo į ginkluotę hegemonu taps Rusija.

Kas darė USA hegemonu

Bet kokios hegemonijos pagrindas - tai karinė galia. Be karinės jėgos ne visiems norėtusi klausytis amerikoniškų pasakėlių demokratiją. Kartais atsirasdavo ir tokių, kurie nenorėdavo. Tada ten tučtuojau būdavo  siunčiami „demokratijos Nojaus arkos analogai“ - USA karinio jūrų laivyno (KJP) smogiamosios lėktuvnešių avia-grupės.

USA lėktuvnešiai liaudyje taikliai buvo pravardžiuojami „demokratija su pristatymu“. Tai buvo pagrindinis USA geopolitinis įrankis naikinantis nepatinkančius prezidentus, vyriausybes ir ištisas šalis. O kartais lėktuvnešių net nereikėdavo kažkur pasiusti. Vien jų egzistavimas leido suprasti, kad geriau elgtis taip, kaip sako USA. Ir neišsidirbinėti.

Kodėl "Cirkon" - tai grėsmė demokratijai

Viskas buvo gerai su „ilgąja Fašingtono ranka“ - kaip buvo vadinama ir USA KJL (karinio jūrų laivyno) smogiamoji  lėktuvnešių avia-grupė, kol Putinas paskelbė apie Rusijos hipergarsinės raketos „Circon“ pasirodymą. Kuo gi ji taip išgąsdino hegemoną?

Reikalas yra tame, kad puolantys naikintuvai, pakylantys nuo USA lėktuvnešių ir nešantys nepaklusnioms tautoms  demokratijos bombas bei laisvės raketas, turi ribotą demokratijos veikimo diapazoną. Ne daugiau kaip 800 kilometrų.

O "Cirkon" skridimo nuotolis yra 1000 kilometrų. Raketa gali būti naudojama tiek laivuose, tiek povandeniniuose laivuose. Pasirodo, kad laivas su „Cirkon“ tiesiog neleis lėktuvnešiams priartėti prie savo pakrantės. Ir jis tiesiog galės juos nuskandinti anksčiau, nei jie paskandins jį.

Tekstas paveiksliuke: Hipergarsinis greitis leidžia kelias tonas sveriančiai raketai ir be kovinės dalies paprastai perlaužti vidutinio dydžio karinį laivą, o lėktuvneši pramušti kiaurai. Kovinės dalies sprogimas daug kartų padidina raketos korpuso kinetinės energijos griaunaąją galią. P.S. Kovinė dalis gali būti ir nedideliogalingumo branduolinis užtaisas, kas reiškia visos lėktuvnešio avia-grupės galą.

“Cirkon” pavers Arktiką rusišką

Dabar pagrindinė didžiųjų valstybių kova vyksta dėl Arktikos. Ne iš gero gyvenimo. O dėl išteklių išeikvojimo labiau šiltesniuose planetos regionuose. Arktikoje išgauti išteklius yra daug sunkiau, bet jie bent jau ten yra. Ir didžiuliais kiekiais. Todėl kas turi Arktiką - tas ant arklio.
Arktika labai turtinga nafta, dujomis ir kitais mineralais. Rusijos Tolimojoje Šiaurėje yra 80% visos Arktikos naftos ir beveik visų dujų ištekliai.

Pasak Rusijos admirolų, dešimties laivų su "Cirkon" raketomis užteks, kad Rusija apsaugotų savo interesus Arktikoje ir savo šalies šiaurines sienas tuo pačiu metu. O taip pat Šiaurinį Jūrų Kelią ir jo pajamos iš tranzito. Kad ir kaip svajotų kontroliuoti Arktiką, jų norai nesutampa su jų galimybėmis. Rusija turi "Cirkon" ir ledlaužius, USA neturi nieko.

Pas ką "Cirkonas" - tas ir hegemonas

Raketa „Cirkon“ ne tik gali apsaugoti Rusiją nuo demokratijos lėktuvnešių, bet ir pačią Rusiją gali paversti į hegemoną vietoj USA. Tik Rusijos jėgos projekcija ir „ilga Kremliaus ranka“ bus ne lėktuvnešių grupės, o povandeniniai laivai su „Circon“ raketomis.
Povandeniniai laivai sugeba arti priplaukti prie buvusio hegemono pakrantės. Ir gali lengvai pykštelėti „Cirkonais“ tiesiai į Baideno lango "fortkę". USA kol kas nesugeba perimti hipersgarso. Tuo labiau, kad ši raketa skrenda  nenuspėjama trajektorija.

Tekstas paveiksliuke: Maksimalus raketos greitis siekia apie devynis garso greičius, ≈ 9MAX. Tai maždaug 2,5 km/s, arba daugiau10 000kilometrų per valandą. Amerikoniškas PRG Patriot gali numušti taikinį skrendantį greičiu tik iki 2000m/s.

Hipergarsas ir skridimas pagal atsitiktinai parenkamas tarpines koordinates daro „Cirkon“ ginklu, kurio dar neįmanoma perimti. Ir kaip galima  sužinoti iš aiškinamojo žodyno - hegemonas yra tas, kuris turi tokį ginklą, su kuriuo nieko negalima padaryti. Tik paklusti.
Taigi, Rusija su savo „Cirkon“ visiškai keičia galios pusiausvyrą planetoje. Ir gali ne tik apsiginti nuo agresijos, ne tik uždėti leteną ant Arktikos išteklių, bet ir pati gali diktuoti savo valią buvusiam hegemonui, kuris yra absoliučiai beginklis prieš "Cirkon".

Tekstas paveiksliuke: Ir dar, laidinio The National Intereest nuomone, "Cirkon" leidžia smogti neatrememus ir viską griaunančius smūgius NATO bazėms Europoje. 

Kiek ilgai gali trukti Rusijos hegemonija? Ekspertų teigimu, USA mažiausiai penkeriais metais atsilieka nuo Rusijos hipergarso srityje.

Tačiau per šį laiką Rusijos specialistai, kaip taikliai pastebėjo Putinas - "sugalvos kažką naujo".

Taip kad USA hegemonijos saulėlydis numatytas šių metų birželyje.