Durniaus nereik su žvake ieškoti – ir pats pasirodo (lietuvių liaudies patarlė)

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-05-25 23:23:00, skaitė 1315, komentavo 8

Durniaus nereik su žvake ieškoti – ir pats pasirodo (lietuvių liaudies patarlė)

Latvijos Seimo deputatas Aigars Bikše pasiūlė Baltarusijos nacionalinę ledo ritulio rinktinę paimti įkaitais, kad ją iškeistų į politinius kalinius Baltarusijos respublikoje.

"Turiu pasiūlymą: Latvija sulaiko visą Baltarusijos ledo ritulio rinktinę ir išmaino į visus Baltarusijos "teroristinio režimo" politinius kalinius", - feisbuke parašė Bikše.

 

-VGose5GGTVSwpLsET1tXeHCOi-_-dAv41Iog3r4Hyzc9WF5dtzkITgXhh4pP1O9042jkepoexAw5YUZmTzaZ1T-HNT1D3Tk9bXwbY0Gu_VAKld4iXg2K78kK8x0weqoXJ9T3zVc

Pasak deputato, atsakas į Romano Protasevič sulaikymą Minske „turėtų būti garsus ir jaučiamas“. Deputatas Baltarusijos valdžią pavadino „teroristiniu režimu“, o incidentą su „Ryanair“ lėktuvu - smūgiu į JevroSojūzo veidą.

„Tiems, kurie tikisi pokyčių Baltarusijoje, yra siunčiama aiški žinia: mes jus persekiosime visur, o jūsų šalininkai Vakaruose negalės jūsų apginti ! Tai signalas tiems, kurie vis dar svarsto ar kovoja už savo teises ir galimybę gyventi laisvoje šalyje - Baltarusijoje “, - parašė Bikše.

Parlamentaras pabrėžė, kad galima pakeisti vėliavas, įšaldyti Aleksandro Lukašenkos režimo šalininkų finansinius išteklius, tačiau „tai nepakeis įvykių eigos“.

Primename, kad sekmadienį „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių, atliko ekstra nusileidimą` Minske, kada buvo pranešta apie miną lėktuve. Informacija apie minavimą nepasitvirtino, tačiau lėktuve buvo opozicinio „Telegram“ kanalo, Baltarusijoje pripažinto ekstremistiniu, įkūrėjas Roman Protasevič, jis buvo sulaikytas. Sulaikyta ir jo mergina rusė Sofija Sapega. Minskas Protasevič įtraukė į terorizme dalyvaujančių asmenų sąrašą. Jam buvo iškelta byla pagal kelis straipsnius, įskaitant ir straipsnį „Masinių riaušių organizavimas“. Jam gali grėsti kalėjimas iki 15 metų.

Incidentas su lėktuvu sukėlė aštrią vakarų reakciją. Po ES viršūnių susitikimo buvo paskelbta, kad Baltarusijos aviakompanijoms taip pat gali būti uždrausta skristi virš ES teritorijos, o ES bendrovėms buvo patarta atsisakyti skrydžių virš Baltarusijos.