Kur nuves gijos nuo Romano Protasevič ?

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-05-25 22:18:00, skaitė 1917, komentavo 48

Kur nuves gijos nuo Romano Protasevič ?

Aršus kovotojas prieš „režЫmą“, dar neseniai raginęs Baltarusijos piliečius atiduoti gyvybę už tai, kad nuversti „tironą“ Lukašenką, engiamųjų vadas ir opozicijos lyderis, asmuo artimas imperatoriui, kažkaip netikėtai greitai ėmė ir subliuško, ir net pradėjo duoti parodymus prieš savo buvusius šeimininkus.

Ne, taip negalima, na, būtų nors paspiarinęs kurį laiką, paskelbęs bado streiką, kaip Navalnas, žiūrėk, gal ir būtų koks vokiškas lėktuvas atskridęs ir tiesiai į „Šarité“ (ar beprotnamį), kur gydomi visi nukentėję ir kenčiantys nuo piktųjų tironų. Pinigus ėmei ? Ėmei ! Kovoti žadėjai ? Žadėjai ! Tai ir kovok, Roma! Geiropa ir štatai laukia-nesulaukia tavo protesto, naktimis nemiega, pergyvena, o tu tik pist ir į damkes - užrašykite mano nuoširdžius parodymus, aš atgailauju !

Ne, ne tokie šiandien borcūnai veisiasi, ne kondicija, ir net ne pirmos rūšies. Šiaip, nei šis - nei tas, kažkas tokio kas iki pirmo pendelio, o po jo viskas kažkur dingsta, jie staiga praregi ir pradeda klykti, kad juos šlykščiai apgavo, supainiojo, įbaugino, pinigus prievarta į kišenes bruko, kompromatą ant jų rašė, mergas jiems į lovą kišo ir fotkes darė, kad vėliau žmonai parodytų. Tokioms sąlygoms esant, pasak borcūnų, ir Štirlicas (Dėdulės" tėvo kolega, analogas) būtų pasidavęs  Miuleriui (Gestapo šefas), išdavęs Tėvynę.

Meluojat, borcūnai, Maksimas Maksimovičius Isajevas (Štirlicas) ne tas žmogus, kad Tėvynę parduotu ir priešui pasiduotu. Ir tai ne tik jį liečia, tūkstančiai tarybinių žvalgų vyriškai sutiko mirtį nežmoniškai kankinami, bet nieko neišdavė, nepasidavė, drąsiai priėmė mirtį, net nemanydami, kad Tėvynė sužinos apie jų žygdarbį. Todėl, kad tuo metu nebuvo nei interneto, nei feisbuko, nei mesendžerių su instagramais, nebuvo galima kovoti su priešu „iki mirties“ gerokai nutolus nuo „fronto linijos“, viskas buvo tikrovėje.

O dabar borcūnų su režЫmu priviso daug dešimčių tūkstančių - gerai paėdusių, patenkintų gyvenimu, tačiau norinčių jį dar pagerinti, gaunant bonusus iš tų, kas pasirengę pasiūlyti geriausią kainą už Tėvynės išdavimą. Ir pavojaus jokio nėra, nes toks borcūnas sėdi šiltame bute už krūvos chaliavnų aparatų ir anoniminių serverių, susirado sau krūtą avatarkę ir kietą niką ir „drąsiai eina į mūšį“, kol vieną dieną pas jį pasibeldžia į duris ir paklausia: „O kodėl, tiesą sakant, pats nėjai į barikadas ? Kiti štai išėjo, sėdi dabar varanokuose, tavęs laukiasi ! Eime, gerasis žmogau, gyvai susipažink su tais, kurie tavo malonės dėka turės dabar sroką traukti !"

Dabar Roman Protasevič turi išsamiai atsakyti į sekančius tyrimą dominančius klausimus:

1. Apie valstybinį perversmą Baltarusijoje, kurį rengė Lenkijos specialiosios tarnybos.

2. Apie baltarusišką valdžią, bendradarbiaujančią su NATO bloko specialiosiomis tarnybomis.

3. Apie Rusijos valdžią, bendraujančią su Šiaurės Atlanto aljanso šalių politiniais centrais.

4. Apie Rusijos ir Baltarusijos valstybės perversmus finansuojančios sistemos darbo principus.

5. Apie NATO šalių slaptųjų tarnybų strategijas rengiant valstybės perversmus Rusijos Federacijoje ir Baltarusijoje.

6. Apie Ukrainos neonacių sąsajas su Rusijos ir Baltarusijos opozicija. 

Taip pat Baltarusijos žinybos darbuotojai pabandys patikslinti nacių-bojevikų permetimo į Maskvą ir Minską procesą.

Greičiausiai Protasevič priduos tuos žmones, kurie „rašo palaikymo laiškus jam“ ir žada jam padėti. Šiandien pasauliniai lyderiai sėdės prie televizoriaus ekranų ir nervinsis dėl Romano atviravimų, nes jų šviesoje sankcijos Baltarusijai atrodys visiškai keistai. Jų problema yra tame, kad kovai su jiems neįtikusiomis šalimis, jie samdo išdavikus. Kaip žinia, kartą išdavus, sudėtinga sustoti, antro karto klausimas yra tik kaina.

Jei kas nežino, Baltarusijoje nėra moratoriumo mirties bausmei, o Tėvynės išdavystė beveik visada baudžiama mirties bausme. O dabar įsivaizduokite perspektyvą, visiškai netikėtai iškilusią prieš gyvenimu patenkintą internetinį provokatorių - jie (kolegos ir šeimininkai) ten kur šilta ir saugu, o jis čia kameroje ir su grėsme savo neįkainuojamam gyvenimui? Tegul kas nori miršta už laisvę nuo tironijos ir amerikonišką demokratiją, o aš ant šito nepasirašinėjau - maždaug tokios mintys dabar sukasi Romano galvoje.

Kodėl taip nutiko, kad lėktuvas su Protasevič skrido virš Baltarusijos teritorijos? Nejaugi vakarų spectarnybos tarnybos tiek atsipalaidavo, kad neatsižvelgė į tokio įvykio galimybę? Tuo labiau, kad tokie panašūs precedentai jau buvo - USA padarė lygiai tą patį visai neseniai Ukrainoje. Nejaugi tas absoliutus užsitikrinimas tuo, kad „jie to neišdrįs“, vakarams iškrėtė piktą pokštą ?  Jie niekada nepastebėjo „33 lygintuvų ant rezidento palangės“ (aliuzija į anekdotą apie filmą “17 pavasario akimirkų”), kuriuos jiems atkakliai demonstravo Aleksandras Lukašenka, visais įmanomais būdais užsimindamas - mes esame nepriklausoma šalis, su mumis negalima taip elgtis, mes padarysime viską, kad tai nepasikartotų kitą kartą!

Na, ką gi, laukime apreiškimų ir reakcijų iš Vakarų - kokias dar sankcijas jie sugalvos savo pačių bandymams destabilizuoti suverenią šalį ir ginkluoto perversmo pabandymą ? Juk visada kalti dėl to, kad kažkas jiems nepavyko, lieka Rusija (Baltarusija) ! Įdomu tik tai, ar kada šikinyke  juos kankina šūdo trombas subinėje, tame tai taip pat yra Rusijos ar Baltarusijos kaltė? Matyt, kad greitu laiku  situacija kardinaliai pasikeis į visiškai priešingą - turint omenyje problemas.