Tomas Vytautas Raskevičius: žadama su manimi susidoroti fiziškai, pavyzdžiui, perpjaunant man gerklę

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/toma... 2021-05-06 11:51:00, skaitė 3063, komentavo 18

Tomas Vytautas Raskevičius:  žadama su manimi susidoroti fiziškai, pavyzdžiui, perpjaunant man gerklę

Profesionalus gėjus, LR Seimo žmogaus teisių komiteto pirmininkas pranešė, kad jam yra grasinama ir žadama perpjauti gerklę. Už ką ir kodėl, žmonės taip nekenčia Vytuko?

Vytautas Tomas Raskevičius:

Vakar žiniasklaidoje paviešinus partnerystės įstatymo projektą, į mano socialinių tinklų pašto dėžutes ir vėl plaukia grasinančios ir niekinančios žinutės. Kai kuriose iš jų žadama su manimi susidoroti fiziškai, pavyzdžiui, perpjaunant man gerklę.

Prisipažinsiu – nieko nejaučiu. Nei baimės, nei pykčio, nei nerimo. Matyt, per šiuos kelis mėnesius jau atbukau nuo neapykantos. Puikiai žinau, kad mano privilegijos mane saugo. Ir vis dar noriu tikėti, kad tamsiausia valanda visuomet nutinka prieš aušrą. Tik kodėl vis dar neprašvinta?

LGBT+ bendruomenės atstovai ir žmogaus teisių ekspertai konstatavo, kas parengtas partnerystės įstatymo projektas juos nuvylė. Atsiprašau. Darau tai, kas įmanoma politiškai. Leidausi pavojingu kompromisų keliu, siekdamas apsaugoti mūsų visų orumą.

Šiandien oriai nesijaučiu, nes, net ir nusileidęs dėl didžiosios dalies reikalavimų, oponentų vis tiek esu laikomas „pavojingu“. Noriu tikėti, kad tai, kas šiuo metu vyksta, yra būtinas ir neišvengiamas demokratinis procesas. Laikysiu špygas, kad per ateinančias savaites mums pavyktų susitarti dėl pasiūlyto kompromiso. Nes, priešingu atveju, trauktis nebėra kur.

Ačiū visiems, kurie šį paskutinį įtvirtinimą ginsite drauge. Viskas bus gerai.

BV inf.