Paaiškėjo, kaip vyks "Nemirtingojo pulko" akcija Lietuvoje

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2021-04-29 19:50:00, skaitė 4133, komentavo 34

Paaiškėjo, kaip vyks

Taip pat Pergalės dieną Rusijos ambasadorius ir diplomatai padės gėlių prie karių-išvaduotojų kapų Lietuvos miestuose

VILNIUS, balandžio 29 — Sputnik. "Nemirtingojo pulko" akcija šių metų gegužės 9 dieną Lietuvoje vyks internetiniu formatu, praneša TASS su nuoroda į Rusijos ambasadą.

Pažymima, kad sprendimas buvo priimtas dėl koronaviruso pandemijos.

Planuojama, kad Pergalės dieną Rusijos ambasadorius Lietuvoje Aleksejus Isakovas ir diplomatai nuvyks į Antakalnio kapines vainikų prie sovietų karių memorialo padėti. Taip pat jie kartu su generalinio konsulato Klaipėdoje atstovais aplankys dešimtis respublikos miestų, kur prie karių-išvaduotojų kapų padės vainikų ir gėlių.

Pergalės diena Rusijoje minima gegužės 9 dieną. Šią dieną šalies miestuose vyksta tradiciniai šventiniai renginiai: paradai, eisenos, gėlių padėjimas prie memorialų, koncertai. Dauguma renginių baigiasi fejerverkais. Daugelyje šalių šią dieną taip pat vyksta atminimo renginiai.

Tačiau Lietuva oficialiai švenčia Pergalės prieš fašizmą dieną gegužės 8 dieną, valdžia savo sprendimą motyvuoja tuo, kad būtent šią dieną buvo pasirašytas Nacistinės Vokietijos besąlygiško pasidavimo aktas.

Interviu Sputnik Lietuva politologas, Maskvos valstybinio pedagoginio universiteto Istorijos ir politikos instituto direktoriaus pavaduotojas Vladimiras Šapovalovas pabrėžė, kad Europos šalyse, taip pat ir Baltijos šalyse, atmintis apie Antrąjį pasaulinį karą yra išgraužta.

"Nemirtingasis pulkas" — tai vieša akcija, kurios metu žmonės vaikšto su savo giminaičių, dalyvavusių Didžiajame Tėvynės kare, nuotraukomis. Akcija vyksta ne tik Rusijoje, bet ir kitose šalyse. Pirmą kartą Nemirtingojo pulko žygis Lietuvoje įvyko 2015 metais.