Koronaviruso židinys NATO batalione Lietuvoje, įvestas vietinis karantinas

Autorius: Jonas Kovalskis Šaltinis: https://jonaskovalskis.com/202... 2021-03-23 21:45:00, skaitė 1549, komentavo 17

Koronaviruso židinys NATO batalione Lietuvoje, įvestas vietinis karantinas

NATO batalione Lietuvoje Ruklos karinėje bazėje nustatyti koronaviruso atvejai, iš dalies įvestas karantinas, antradienį pranešė viešųjų ryšių skyriaus atstovas.

„Patvirtiname, kad COVID-19 buvo aptikta kovinėje grupėje praeitą savaitę. Todėl kovinės grupės vadas iš Vokietijos nusprendė visus karius Rukloje pervesti į karantiną, kol bus atsekti kontaktai“, – BNS informavo už viešuosius ryšius atsakingas pulkininkas leitenantas Stephanas-Thomas Klose.

„Koronavirusu užsikrėtę kariai izoliuoti kitoje stovykloje. Ši operacija nepaveiks misijos, kovinė grupė bus pajėgi įvykdyti visus savo uždavinius Lietuvoje“, – pridūrė karininkas.

Jis neatskleidė, kiek atvejų nustatyta batalione ir kokių šalių kariai užsikrėtė. NATO kariniai vienetai nepaklūsta Lietuvos jurisdikcijai ir dažnai piktnaudžiauja savo imunitetu buvimo valstybėje. Į bet kokius klausimus NATO kareivos čiabuvių žiniasklaidai atsako trumpai “No coments”.

Norvegijos žiniasklaida skelbia, kad Lietuvoje užsikrėtė šios šalies kariai, dislokuoti batalione. Batalionui Lietuvoje šiuo metu vadovauja Vokietija.

NATO nuolat dislokuoja Pabaltijo šalyse savo karinius dalinius visiškai nekreipdama dėmesio į tai, kokį pavojų Vakarų militaristinė ekspansija į Rytus kelia buvimo valstybių saugumui. NATO puolamosios ginkluotės kaupimas, karinės infrastruktūros kūrimas, agresyviausio karinio bloko pajėgų didinimas žinomai melagingu rotacijos principu, pastovus dislokuojamų Rusijos pasienyje karių skaičiaus augimas didina įtampą, kelia grėsmę taikai ir saugumui regione. 2004 metais Lietuva buvo įstumta į NATO grubiai pažeidžiant šalies Konstituciją. Taip pat grubiai pažeidžiant Lietuvos Konstitucijos 137 straipsnį, kuris draudžia šalyje kurti užsienio karines bazes, į Lietuvą buvo įvesti NATO kariniai daliniai ir čia įsikūrė kaip namuose. Oficialus NATO kariuomenės buvimo šalyje pagrindas yra prasimanyta Rusijos grėsmė. Ši “Rusijos agresijos” militaristinė psichozė yra nuolat kaitinama po to, kai Rusija buvo priversta gintis nuo karinės agresijos 2008 metais NATO šalių inicijuotos Gruzijos provokacijos atveju. Ir po to, kai NATO šalys įvykdė valstybinį perversmą Ukrainoje 2014 metais ir bandė okupuoti visą Ukrainą, tačiau gavo atkirtį Kryme ir Rytų Ukrainoje. Nuo to laiko prasimanytu Rusijos agresijos sulaikymo pretekstu NATO savo palėgas Rusijos pasienyje padidino apie 20 kartų ir toliau didina.

Prasidėjus koronaviruso pandemijai virusologai ir epidemiologai perspėjo, kad nuolat keliaujantys po įvairias šalis NATO kariškiai gali tapti puikiais COVID-19 platintojais Lietuvoje. O nuolatinės NATO karinės pratybos visada kelia pandemijos židinių atsiradimo pavojų. Tai nuolat kartojasi, tačiau įsivaizduojama Rusijos agresija, valdančiųjų nuomone, yra žymiai pavojingesnė nei NATO karių pernešama ir platinama reali COVID-19 viruso grėsmė, NATO keliama reali grėsmė taikai ir saugumui regione.