Sanatorijos „Belorus“ darbuotojams veržiamas diržas po kaklu

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://alkas.lt/2021/03/22/sa... 2021-03-22 14:19:00, skaitė 994, komentavo 6

Sanatorijos „Belorus“ darbuotojams veržiamas diržas po kaklu

Sanatorijos „Belorus“ darbuotojams algų išmokėti vis dar neleista – žmonėms gresia netekti ir socialinių garantijų.

Sanatorijos „Belorus“ darbuotojai, tris mėnesius gyvenantys be jokių pajamų, artimiausiu metu gali netekti ir socialinių garantijų – neapmokėjus skolų Sodrai, pastaroji grasina pati atleisti darbuotojus arba nutraukti socialines garantijas.

Apmokėti susidariusios skolos neleidžia Užsienio reikalų ministerija.

„Keturis kartus kreipėmės į Užsienio reikalų ministeriją, kuri atsakinga už sankcijų pritaikymą Lietuvoje, taip pat sankcijų išimtis ir sąskaitų atlaisvinimus, prašydami leisti sumokėti žmonėms algas ir įstaigos skolas. Praėjusią savaitę gavome leidimą sumokėti du dalykus: sąskaitą už šildymą ir atsiskaityti su vienu reklaminiu portalu. Viskas. Daugiau su niekuo atsiskaityti mums neleido. Žmonės nustumti į visišką užribį, atrodo, kad URM mes neegzistuojame. Šiandien 400 šeimų ant visiško skurdo ribos“, – sakė sanatorijos darbo tarybos pirmininkas Vladislav Šaruckij.

Jis pranešė, kad kovo 19 d. sanatorijos profesinė sąjunga, atstovaudama darbuotojų interesus, kreipėsi į Lietuvos Prezidentą Gitaną Nausėdą, Užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį ir Premjerę Ingridą Šimonytę. Šiame kreipimesi išdėstyti visi iki šiol atlikti  sanatorijos veiksmai ir prašoma kuo skubiau įvertinti 400 žmonių situaciją bei leisti įstaigai su jais atsiskaityti.

„Nesuprantame, kas ir kuo remdamasis nusprendė, už ką galima leisti apmokėti, o ko – ne? Kodėl galime sumokėti skolą portalui „Noriu noriu“, bet negalime sumokėti už elektrą ar atsiskaityti su Sodra? Teisės aktai aiškiai numato, kad būtiniausius mokėjimus mums turi leisti atlikti“, – sakė V. Šaruckij.

Užsienio reikalų ministerijai sanatorija yra pateikusi visus jų prašytus dokumentus dėl būtinųjų apmokėjimų. VšĮ sanatorija „Belorus“ į Užsienio reikalų ministeriją su prašymu skubos tvarka išspręsti klausimą dėl leidimo atsiskaityti  už komunalinės paslaugas, darbuotojų atlyginimus ir įmokas Sodrai kreipėsi jau keturis kartus: sausio 25 d., vasario 8 d., vasario 15 d., vasario 25 d.

 Akivazdu, kad pasityčiojimas iš sanatorijoje "Belorus" dirbančių žmonių ir yra TIKRASIS valdžią Lietuvoje užgrobusios ORGANIZUOTOS VAGIŲ IR NUSIKALTĖLIŲ GAUJOS tikslas. Jūsų dėmesiui - ukrainiečio videoblogerio Dmitrijaus Vysockio pokalbis su sanatorijos atstovais:

https://youtu.be/hRnUuJcWaxg