Antanas Kandrotas "Celofanas" prokuratūrą "pastatė" į nepatogią padėtį

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/anta... 2021-03-22 14:46:00, skaitė 1649, komentavo 3

Antanas Kandrotas

Antanas Kandrotas, negalėjęs dalyvauti Vilniuje surengtame mitinge, savo žinutę perdavė vienai iš mitingo organizatorių Vitoldai, o ši ją visiems perskaitė garsiai:

Kas gi ten sakoma? „Raskevičius yra absoliutus kolorado vabalas, kuris gaus finansavimą savo partijai iš Lietuvos valstybės biudžeto. Jis yra antivalstybininkas. Tokius reikėtų šaudyti, šiaip jau, bent po vieną į metus.” Ir kur gi mes jau girdėjome šią frazę?

A. Valinsko tekstas 2020 metų spalio 14 dieną apie V. Tomaševskį:

„Tomaševskis yra absoliutus kolorado vabalas, kuris gaudamas finansavimą savo partijai iš Lietuvos valstybės biudžeto. Jis yra antivalstybininkas. Tokius reikėtų šaudyt šiaip jau. Po vieną į metus. Pradėt nuo jo.“

Dėl Arūno Valinsko (artimo Kubiliaus draugo) pasisakymo ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas:

„Remiantis ikiteisminio tyrimo metu gautomis kalbos specialistų išvadomis, konstatuota, kad A. Valinsko išsakyti teiginiai negali būti pripažinti kurstymu smurtauti ar fiziškai susidoroti, nes šių teiginių komunikacinis tikslas – ne raginti ar skatinti žiūrovus atitinkamai elgtis, o išreikšti A. Valinsko asmeninę negatyvią nuomonę“, – teigiama prokuratūros pranešime.”

Aušrinė Armonaitė gins „šaudomus“ kolegas:

„Rytoj kreipsiuosi į Generalinę prokuratūrą dėl savaitgalį įvykusio mitingo, kuriame skambėjo raginimai – tiesiog baisu net ir parašyti – sušaudyti mano kolegą Tomą V. Raskevičių ir “tokius, kaip jis, bent po vieną į metus”.

Visi turime žodžio laisvę, o būdami politikais esame pripratę prie visokių pavadinimų, bet tai, kas skambėjo tame mitinge, yra ne tik neapykantos kurstymas, bet ir grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą, žmogaus terorizavimas.

Tai, kas jau kurį laiką skrieja Tomo adresu yra nevaldoma neapykanta ir gerai metodiškai organizuotas persekiojimas dėl seksualinės orientacijos. Nieko bendro neturi tai, nei su “tradicinėmis vertybėmis”, nei tautiškumu, nei krikščionybe – kuo bandoma prisidengti.

Ir labai daug bendro turi tai su totalitariniais naratyvais, mus pasiekiančiais iš Rytų.

Negalime leisti, kad tai pavirstų į atvirą smurtą, nors toli pavyzdžių ieškoti nereikia, turim ir Lenkiją, ir Švediją.

BV inf.