Putinas pakvietė Baideną į debatus tiesioginiame eteryje

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-03-19 20:49:00, skaitė 2180, komentavo 13

Putinas pakvietė Baideną į debatus tiesioginiame eteryje

Beprotiški USA prezidento Džo Baideno žodžiai adresuoti Vladimirui Putinui, kuriuos jis pasakė interviu metu amerikoniškoniško televizijos kanalo „ABC News“ žurnaliūgai, sukėlė daug triukšmo ne tik Rusijoje. Apie tai rašo visa pasaulio spauda ir fake news. Be to, didesnė žiniasklaidos  dalis sutaria, kad Baltųjų rūmų vadovas neabejotinai persistengė savo vertinimuose dėl Rusijos lyderio .

Tačiau palinkėjęs sveikatos sunkiai sergančiam - Vladimiras Putinas metė tikrą iššūkį Džo Baidenui. Rusijos prezidentas pakvietė savo amerikonišką kolegą surengti viešą internetinę diskusiją tiesioginiame eteryje, ir, kaip yra sakoma, sudėlioti taškus ant "i".  nieko panašaus pasaulinėje praktikoje dar nebuvo,  kaip kad ir branduolinės valstybės vadovo kaltinimo kažkokia „žmogžudyste“.

Žemiau video kuriame Putina siūlo diskutuoti viešai

 

https://youtu.be/G0qTVAEP0zE

 

jpukTXpegDuU_0OMu-Y0kUMUDeoCFW_GC3zj5-43JWUJE1d2KLpLjRVRUATj7JT19Pp6nHN9SO2UqZkvLW0hA9JcZh-RPZl6vP7VdeOlifXwpGNTmhXA6qQuO53bM4UWG_5IwT11

 

Mažai kas tai pastebėjo, tačiau Putino pasiūlymas Baidenui pabendrauti tiesioginiame eteryje - tai pistoletas prie Didžiojo Baltųjų Vado iš Vašingtono galvos. Ir su pakeltu saugikli. Besidomintys gali juos palyginti personalai. Putinas - greitai reaguoja, "nesprogsta' net sudėtingose situacijose, pasisako griežtai (taip nutinka ir jam) bet tik ten ir tada, kada mano, kad tai yra pateisinama ir būtina, tikslus ir korektiškas, operuoja faktais. Baidenas - tauškia dievai žino ką, jau seniai yra nutolęs nuo šio pasaulio, painiojasi su vardais, pavardemis ir pareigomis, įskaitant savo šeimos narius ir savo administraciją, nesupranta, nei kas jis yra ir kokį postą užima... Už jį ką, gal Kamala Haris kalbės, kuria jis jau vadina USA prezidentu ? Blinkenas ? O gal net pati Psaki ? Tai pasijuoktume!

Taip, apkalbėti, žinoma, nuodėmė: senas, sunkiai sergantis su galva žmogus. Paskutiniaisiais savo metais Brežnevas, palyginti su juo, buvo sumanus, gražus vyras, iškalbingas, titanas ir stoikas. Tačiau  tai buvo ne kaži kieno pasirinkimas: demokratinis isteblišmentas (šūdelitis) pasirodė esąs tokiu nuskurdusiu personalo atžvilgiu (tačiau ir respublikonai tuo nėra turtingi), kad buvo priversti prezidento pareigoms atlikti turėjo pasitelkti sergantį senį, kuris jau buvo neadekvatus dar iki jo "išrinkimo" į prezidento postą, jei, žinoma, visa, kas įvyko USA praėjusių metų pabaigoje, gali būti laikoma rinkimais, o ne išsityčiojimu iš "amerikoniškos demokratijos". Na o jau kas po to... Dabartinei Baideno būklei apibūdinti labiausiai tinka senovinis  rusiškas išsireiškimas - "зашёл ум за разум" - iš didelio rašto išėjo iš krašto. Kuoktelėjo, senelis, kaip matyt. Bet jis yra toks senas, kad jam tai jau nerūpi. Ne veltui Putinas palinkėjo geros sveikatos. Jam to dabar reikia labiausiai.

 

Tuo pačiu metu viešas pokalbis tiesioginiame eteryje prieš publiką su tokiu oponentu, kaip Rusijos prezidentas, jam, kuris jau liežuvio neapverčia, yra katastrofa. Ne asmeniška, tai jam jau tikrai nerūpi, bet politinė - tas tai tikrai. O ir jo partijai - ne mažesnė. Ne veltui jie slepia jį nuo plačių masių už septynių durų ir niekam neleidžiama prie jo prieiti.  Ten (USA) po to būtų galima stumti  Putiną į USA prezidentus,  ir paskirti jam Trampą viceprezidentu. Nors USA įstatymai yra taip sutvarkyti, kad užsieniečiui nebūtų leista kandidatuoti į prezidentus. Tačiau, bet kokiu atveju Putino pasiūlymas, kuris yra gana sąžiningas ir nuoširdus, Baidenui ir tai Amerikos daliai kurios personifikacija jis yra, tai reiškia žlugimą ir pasaulinio lygio pažeminimą, kurio jokiu būdu nebūtų galima nuslėpti. Taigi jokio pokalbio nebus. Kažkas gal, bet Baideno komanda nedaleis toko Pirl Harboro savo šefui. Taigi šou neįvyks. O gaila.