Trečiasis iš eilės bandymas užmegztį ryšį su STT direktoriaus pavaduotoja Rūta Kaziliūnaite

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/treci... 2021-03-17 16:33:00, skaitė 1047, komentavo 0

Trečiasis iš eilės bandymas užmegztį ryšį su STT direktoriaus pavaduotoja Rūta Kaziliūnaite

R. Kaziliūnaitė.

Sausio 4 d. ekspertai.eu kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriaus pavaduotoją, Korupcijos prevencijos valdybos viršininkę Rūtą Kaziliūnaitę.

Moters buvo prašoma, kad kad su korupcija kiekvieną dieną besikaunanti tarnyba padėtų sugrąžinti pasisavintus pinigus iš aferistų, o taip pat pasidomėtų pačių prokurorų vykdomomis nusikalstamomis veikomis, bendradarbiaujant su nusikaltėliais. Apie tai skelbėme ekspertai.eu publikacijoje „Su garsiausiu visų laikų Lietuvos internetiniu portalu pažindinasi STT“.

Vasario 8 d. STT darbuotojas Mikas Bukauskas atrašė, kad jei nusikaltimus vykdė prokuratūra, tada STT nieko padaryti negali. Apie tai skelbėme publikacijoje „STT informavo: jei nusikaltimus vykdė prokuratūra, nieko padaryti negalima“.

Kovo 8 d. ekspertai.eu vėl kreipėsi į viršininkę Kaziliūnaitę.

„Sveiki, nesulaukėme iš jūsų atsakymo į sausio 4 d. ekspertai.eu raštą reg. Nr. D-P-672021-01-04-DR-2110dgdD-179-334-GGJ-14.

Jūsų kolegos kažką atsiuntė, bet ilgai analizavę jų atsiųstą ilgai rengtą atsakymą nesupratome, ką jie norėjo pasakyti, išskyrus tai, kad STT neturi teisės tirti prokuratūros įvykdytų nusikaltimų.

Mes ir neprašome tirti prokuratūros įvykdytų nusikaltimų, čia jūsų reikalas turite jūs tam tokią teisę ar neturite.

Mes kreipėmės dėl mažiausiai iki 2020 m. gruodžio 31 d. turėjusio veikti paties garsiausio Lietuvos internetinio portalo lietuva.gyvai.eu, kuris turėjo garsinti mūsų valstybę septyniomis kalbomis visame pasaulyje.


VEKS informacija, kuri buvo skelbiama jau kitame dabar nebeveikiančiame VEKS portale culturelive.lt.

Deja, kaip jau jus esame informavę, portalas iš viso niekada neegzistavo, nors mokesčių mokėtojų pinigai už neatliktą darbą buvo sumokėti avansu ir įsisavinti iki paskutinio cento.

Mūsų prašymas jums tebuvo vienas – padėti kuo skubiau sugrąžinti pasisavintus už neatliktus darbus pinigus į valstybės biudžetą. Tik tiek.

Dar kartą ameniškai jūsų prašome kuo greičiau imtis šio reikalo ir padėti grąžinti pinigus ten, iš kur jie buvo paimti.

Kaip jau sausio 4 d. esame jus informavę, visą reikalingą informaciją ir papildomus dokumentus, susijusius su legendiniu portalu lietuva.gyvai.eu, jums pateikti galime kada tik pageidausite.

Taip pat dar kartą primename, kad kviečiame jūs bendrauti ne per gausius jūsų tarpininkus, bet tiesiogiai: ir ne tik telefonu, bet taip pat kviečiame dalintis jūsų gerąja patirtimi kovojant su korupcija tiesioginėse „PressJazz TV“ transliacijose, kurios vyksta kiekvieną darbo dieną nuo 15 val.

Laukiame jūsų atsakymo ir linkime didelės profesinės sėkmės, laimės asmeniniame gyvenime bei komfortabilumo buityje“, - buvo rašoma ekspertai.eu Visuomeninių ir politinių procesų skyriaus vadovo Šarūno Puidoko rašte primenant, kad daugiau informacijos apie legendinį projektą lietuva.gyvai.eu galima rasti publikacijoje „Nusikalstamo pasaulio užsakymus uoliai vykdanti Generalinė prokuratūra toliau demonstruoja aukštąjį pilotažą“.

Kovo 16 d. STT darbuotojas Mikas Bukauskas atsiuntė tokio turinio raštą, kurį jam padėjo surašyti kita STT darbuotoja Jūratė Ragaišienė:

Kovo 17 d. ekspertai.eu ir vėl kreipėsi į R. Kaziliūnaitę.

„Gerbiama STT direktoriaus pavaduotoja, Korupcijos prevencijos valdybos viršininke Rūta Kaziliūnaite,

Kovo 8 d., ekspertai.eu jau antrą kartą kreipėsi į jūs informuodami apie įvykdytą garsią aferą ir prašydami jūsų tarnybos kuo skubiau padėti sugrąžinti pavogtus pinigus į valstybės biudžetą.

Tačiau ir po antro kreipimosi reakcijos sulaukėme ne iš jūsų, o iš jūsų kolegos M. Bukausko, kuris ir vėl kažką parašė ne apie tai, dėl ko ekspertai.eu kreipėsi į STT, konkrečiai į jus.

Todėl dar kartą kreipiamės į jūs ASMENIŠKAI informuodami apie tai, apie ką jau ne kartą esame jūs ASMENIŠKAI informavę.

Pakartojame, kad mūsų prašymas jums tebuvo vienas – padėti kuo skubiau sugrąžinti pasisavintus už neatliktus darbus pinigus į valstybės biudžetą. Kaip jau sausio 4 d. esame jūs informavę, visą reikalingą informaciją ir papildomus dokumentus susijusius su legendiniu projektu lietuva.gyvai.eu su jums galime kada tik pageidausite.

Naudodamiesi proga dar kartą primename, kad kviečiame jūs bendrauti ne per gausius jūsų tarpininkus, bet tiesiogiai: ir ne tik telefonu – kviečiame dalintis jūsų gerąja patirtimi kovojant su korupcija tiesioginėse „PressJazz TV“ transliacijose, kurios vyksta kiekvieną darbo dieną nuo 15 val.

Linkime geros jums nuotaikos, didelės sėkmės nelengvame jūsų darbe ir asmeninės laimės šiame sunkiame laikmetyje, kai Lietuvoje nestabdomai siaučia ne tik aferistai, bet ir pasaulinė koronaviruso pandemija“, - rašoma ekspertai.eu rašte STT direktoriaus pavaduotojai.

P. S. Daugiau apie šį minėtą legendinį „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) projektą, portalą lietuva.gyvai.eu, kaip jau minėta, galima rasti šioje nuorodoje „Nusikalstamo pasaulio užsakymus uoliai vykdanti Generalinė prokuratūra toliau demonstruoja aukštąjį pilotažą“.

PLIOPLYS-05.png