A. Račas: Didžiausio kvailio vietoje liko Seimas ir jo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen

Autorius: Artūras Račas Šaltinis: https://www.facebook.com/artur... 2021-03-05 19:31:00, skaitė 2190, komentavo 16

A. Račas: Didžiausio kvailio vietoje liko Seimas ir jo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen

Aš čia be jokių pykčių ir be jokių didesnių išvadų, tiesiog šiaip pasvarstymui.

A. Tapinas yra galingas žmogus Lietuvoje. Valdo televiziją, valdo visuomenės nuomonę, žiniasklaidoje vadinamas "visuomenės veikėju".

Turi politinę poziciją, kurios nebijo viešai reikšti (pagarba jam už tai), turi komandą, kuri padeda tą poziciją skleisti.

Todėl, kai paskelbė akciją "Milijonas parašų", beveik neabejojau, kad akcija baigsis sėkmingai. Nesvarbu, kad ta akcija man atrodė kvaila (lygiai taip pat kaip ir ta akcija, prieš kurią A. Tapino akcija buvo nukreipta), bet juk A. Tapinas... Galia, televizija, įtaka.

Kadangi buvo smalsu, ir aš sudalyvavau toje akcijoje. Kokius 27 kartus. Pirmą dieną. Ir dar 27 kartus antrą dieną. Ne todėl, kad palaikyčiau A. Tapino akciją, bet grynai žurnalistinio smalsumo vedamas.

Ir trečia dieną bandžiau dalyvauti. Bet jau nepavyko. Užskaitau.

Bet, kaip bebūtų keista, ir pati akcija nepavyko. Juk reikėjo milijono, o Seimo pirmininkei buvo įteikta tik 424 666.

Tai, žinoma, gerokai daugiau nei įteikė tos kitos akcijos organizatoriai. Ir su tuo A. Tapiną galima pasveikinti.

Kita vertus, tarp tų A. Tapino kiek mažiau nei milijono, beveik neabejoju, liko ir mano pirmųjų dviejų dienų 27+27 "parašai". Tad to mažiau nei milijono tikroji vertė labai abejotina. Lygiai taip pat, kaip ir tos pirmos akcijos 300 su viršumi tūkstančių.

Rizikuoju būti nelabai suprastas, bet tebūnie: mano labai subjektyvia nuomone, abi akcijos buvo labai kvailos. Nors, kvailesnė, mano nuomone, buvo A. Tapino akcija, nes ja, reaguojant į kvailumą, buvo bandoma pademonstruoti menamą galią ir įtaką. Dar kvailesnė pastaroji akcija pasidarė tada, kai net A. Tapinui nepavyko pasiekti užsibrėžto tikslo ir surinkti milijono parašų (nepaisant mano pirmųjų dviejų dienų pagalbos).

Bet kvailiausiai vis dėlto pasirodė ne A. Tapinas ir ne pirmosios akcijos prieš T. Raskevičių organizatoriai.

Didžiausio kvailio vietoje, mano nuomone, liko Seimas ir jo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen.

Pamenate, kiek buvo aistrų dėl pirmosios akcijos metu surinktų parašų įteikimo Seimui? Tipo, karantinas, tipo, ne peticija. Ir iš viso tie parašai ne prie ko.

O bet tačiau su A. Tapino (ir mano 27+27) parašais, V. Čmilytei-Nielsen jokių problemų nekilo.

Kad A. Tapino savimeilė būtų patenkinta su kaupu, jo (ir mano) parašų įteikimo akcija buvo įrašyta į oficialią V. Čmilytės-Nielsen darbotvarkę, kurią savo galia ir įtaka neabejojantis buvęs žurnalistas iš karto pasidalino savo socialinio tinklo paskyrioje, taip dar kartą visiems primindamas, kad jo galia ir įtaka yra beveik beribė.

Pati "parašų" įteikimo Seimo pirmininkei akcija tapo paprasčiausiu farsu su A. Tapino paaiškinimais, kad tie parašai nieko nereiškia, kaip ir nereiškia nieko anie parašai, nes ten anie netikrino, o A. Tapinas tai patikrino, ir apskritai Tautos valios jokie parašai neišreiškia.

Su A. Tapinu viskas OK. Jo toks darbas. Nepavyko surinkti melejono, tai nesunku paaiškinti, kad ir be melejono yra daug. Daugiau nei 300 000. Nes juk patikrino.

Bet va su V. Čnmilyte-Nielsen visai ne OK.

Ji, mano supratimu neturėjo dalyvauti A. Tapino promotinimo akcijoje. Arba prieš tai turėjo sudalyvauti toje kitoje akcijoje ir darbotvarkėje paskelbti, kad paglostys galvą ir tiems, kuriems nepatinka T. Raskevičius.

Bet čia kaip toje dainoje - laiko nesustabdyt, jo neatsuksi atgal.

Laikas visagalis ir jis lėmė, kad V. Čmilytė-Nielsen bent jau šioje trumpalaikėje diskusijoje tapo A. Tapino menamos galios ir įtakos marionete.

Šiaip jau nieko baisaus, nes ne ji pirma ir tikriausiai ne ji paskutinė.

Bet būtų gerai, kad pasimokytų ir ateityje, prieš priimdama sprendimus, kurie neabejotinai skaldo visuomenę, gerai pagalvotų, ar tikrai verta dalyvauti "visuomenės veikėjų" galios ir įtakos žaidimuose.