A. Anušauskas: Ukrainos sėkmė yra mūsų sėkmė

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/aanus... 2021-02-23 14:28:00, skaitė 963, komentavo 4

A. Anušauskas: Ukrainos sėkmė yra mūsų sėkmė

A. Anušauskas. Nuotr. kam.lt

Vasario 22 d. krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas Ukrainos gynybos reformų rėmėjų – JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados, Lenkijos ir Lietuvos – gynybos ministrų nuotoliniame susitikime su Ukrainos gynybos ministru Andrii Taranu užtikrino, kad Lietuva ir toliau tęs paramą Ukrainos vykdomoms reformoms, euroatlantiniam integracijos siekiui.

„Ukrainos sėkmė yra mūsų sėkmė, todėl ir toliau aktyviai remsime Ukrainos siekį tapti NATO nare. Ukrainos gynybos ministerija rengia naują karinę strategiją, numatančią kariuomenės vystymo planus, vykdo Gynybos valdymo sistemos peržiūrą. Tai yra svarbūs darbai, kurie apibrėš Ukrainos gynybos sektoriaus plėtros kryptis ateityje. Lietuva su Ukraina dalinsis savo patirtimi, įgyvendinant reformas ir rengiant Ukrainos ginkluotąsias pajėgas“, - pasakė A. Anušauskas.

Ukrainos gynybos ministras A. Taran susitikime dalyvavusiems gynybos ministrams pristatė saugumo situaciją ir gynybos reformų prioritetus, kuriais siekiama transformuoti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, organizuoti veiklą pagal NATO procedūras ir standartus.

Lietuva tęs dvišalį bendradarbiavimą ir paramą profesinio karinio švietimo srityje. Pagal LR Seimo patvirtintą mandatą Lietuvos kariai ir toliau dalyvaus Lietuvos nacionalinėje karinio mokymo misijoje Ukrainoje.

Nuo Rusijos karinės agresijos Ukrainoje 2014 m. pradžios Lietuva palaiko Ukrainą, remia ją įvairiomis formomis, įskaitant ir karinę paramą.

Ekspertai.eu primena, kad Lietuva remia Ukrainą ne tik finansais ir karinėmis priemonėmis, bet taip pat komandiruoja daug specialistų ir politikų, kurie padeda mūsų kaimynui geriau įveikti korupciją, sparčiau artėti prie vakarietiškos kultūros ir integruotis į Europos Sąjungą bei NATO.

O oficialus Lietuvos atstovas Ukrainos kare su Rusija Jonas Ohmanas valstybinio transliuotojo eteryje yra informavęs, kad ukrainiečiai šiame kare stengiasi žudyti pirmiausia būtent rusų tautybės žmones.

Šaltinis: kam.lt