Su garsiausiu visų laikų Lietuvos internetiniu portalu pažindinasi STT

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/su-ga... 2021-01-07 19:56:00, skaitė 681, komentavo 0

Su garsiausiu visų laikų Lietuvos internetiniu portalu pažindinasi STT

Dėl pačio garsiausio visų laikų šalies internetinio portalo lietuva.gyvai.eu, turėjusio net 7-iomis kalbomis garsinti Lietuvą ir skleisti gerąją žinią apie mūsų valstybę, dar 2008 m. birželio 11 d. ekspertai.eu paprašė teisėsaugininkų pradėti ikiteisminį tyrimą.

Prokurorai nedelsiant, jau kitą dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kaip žinoma, šis portalas be papildomo mokesčio mažiausiai turėjo veikti iki 2020 m. gruodžio 31 d.

port.png

Deja, portalas niekada neveikė, nors biudžetiniai pinigai už jo sukūrimą ir aptarnavimą buvo paimti avansu dar 2008 metais.

Prokurorai tyrimą vykdė ilgus metus, tačiau jiems nieko nepavyko.

2013 m. gegužę prokuroras Gintaras Plioplys ikiteisminį tyrimą nutraukė neradęs jokių nusikalstamos veikos požymių tik konstatavęs, kad visi dokumentai susiję su portalu yra idealiai tvarkingi, o „visos VEKS lėšos panaudotos pagal paskirtį“.

Pareiškėjams, t.y. ekspertai.eu atstovams prokurorai nedavė leidimo susipažinti su nutraukto ikitesiminio tyrimo medžiaga, esą tai tarnybinė paslaptis.

Šia afera domėjosi ir įvairių kadencijų Seimo Antikorupcinės komisijos, tačiau ir jos nieko nepešė – prokuratūra ir Seimo nariams nedavė leidimo susipažinti su nutraukto ikiteisminio tyrimo medžiaga.

Todėl dabar ekspertai.eu kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT). Siekiama, kad su korupcija kiekvieną dieną besikaunanti tarnyba padėtų sugrąžinti pasisavintus pinigus iš aferistų, o taip pat pasidomėtų pačių prokurorų vykdomomis nusikalstamomis veikomis, bendradarbiaujant su nusikaltėliais.

Jūsų dėmesiui sausio 6 d. „Aktualus skambutis“ „PressJazz TV“ laidoje „2K+“.

Visus „PressJazz TV“ laidos „2K+“ įrašus rasite ČIA.

Susiję:

Nusikalstamo pasaulio užsakymus uoliai vykdanti Generalinė prokuratūra toliau demonstruoja aukštąjį pilotažą

PLIOPLYS-05.png