Pandemijas nepaliaujamai lydės pandemijos, net gripas smogs dviguba jėga, prognozuoja specialistai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/pande... 2021-01-02 21:11:00, skaitė 952, komentavo 10

Pandemijas nepaliaujamai lydės pandemijos, net gripas smogs dviguba jėga, prognozuoja specialistai

Profesorius S. Čaplinskas.

Nors dar nesibaigė antroji pasaulinė koronaviruso pandemijos banga, o specialistai prognozuoja trečiąją ir ketvirtąją bangas, profesorius Saulius Čaplinskas pažvelgė dar toliau.

Vyras atskleidė, kad 2022 metų rudenį gresia dar viena didelė pandemija. Jis taip pat išaiškino, kur dingo gripas.

Apie tai skelbiama nepriklausomo Žmonių partijos portalo publikacijoje „Profesorius Čaplinskas įspėjo: 2022 metų rudenį gresia dar viena didelė pandemija – ją lems ir dabartinė situacija“.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) skelbia, kad šį gripo sezoną dėl gripo ligoninėse nesigydė nė vienas asmuo.

„Viena, be abejo, yra ta, kad pasikeitė žmonių elgesys ir, saugodamiesi kovido, žmonės, natūralu, kad mažiau suserga peršalimo ligomis ir gripu. Antras dalykas, kad ULAC buvo uždrausta komunikuoti apie gripą. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras to paprasčiausiai nespėja ir nepajėgia padaryti – neturi tam resursų. O, kadangi mums uždrausta apie tai kalbėti, mes mažiau ir komunikuojame. Aišku, kad visuomenei nėra gerai, jeigu ribojama informacija ir teisė žinoti apie tai, kas dedasi“, - išaiškino S. Čaplinskas.

Informuojama, jog „sveikatos specialistai atkreipia dėmesį ir į tai, kad įbauginti koronaviruso ir to, jog, susirgus ir COVID-19 infekcija ir gripu, šios dvi ligos viena kitą gali komplikuoti, žmonės šį rudenį ėmė aktyviau skiepytis nuo gripo“.

Ekspertai.eu primena, kad šiais laikais testai daromi tik dėl koronaviruso, todėl žinoti kiek žmonių tuo pat metu turėjo ir gripo virusą ir gal būt tas gripo virusas kai kam galėjo būti mirties priežastimi, nėra žinoma.

O profesorius S. Čaplinskas perspėjo – gripas niekur nedings ir ateityje netgi gali smogti dviguba jėga.

„Prognozuojama, kad 2022 metais vėl galime turėti didelį gripo protrūkį, nes bus daug žmonių, kurie nebuvo susidūrę su gripu, nesirgo juo. Jeigu jie dar nebuvo ir skiepyti, tai paprasčiausiai atsiras didelis sluoksnis imlių gripui žmonių“, - pasakė S. Čaplinskas.

Kartu S. Čaplinskas pastebėjo, kad niekada nežinome, kada vėl gali atsirasti nauja zoonozė ir sukelti naują pandemiją, apie ką vos prieš keletą dienų perspėjo ir Pasaulio sveikatos organizacijos vadovas.