Aurimas Guoga: Vyriausybės darbai per nepilnas dvi savaites

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2020-12-25 00:46:00, skaitė 772, komentavo 0

Aurimas Guoga: Vyriausybės darbai per nepilnas dvi savaites

Naujoji vyriausybė pradėjo darbuotis užpraeitą sekmadienį, kai nelaukusi darbo savaitės pradžios patvirtino griežtus ribojimus dėl koronaviruso. Dalis jų pasirodė antikonstituciniai, todėl sekančią dieną teko keisti. Ribojimai pirmomis dienomis paskatino pirkimo vajų, po to paralyžiavo ekonomiką, sukėlė chaosą keliuose, pasėjo paniką gyventojų tarpe.

Virusas smarkiai išplito. Vakar dienos duomenimis, užsikrėtimų skaičius palyginti su paskutinėmis Skvernelio dienomis išaugo beveik dvigubai, nuo kiek virš 2000 iki vakar 3800 atvejų per dieną.

Aplinkos ministras S.Gentvilas padidino mokestį gyventojams už nuotėkų tvarkymą. I.Šimonytė kelis kartus dėl naujos vyriausybės nesėkmių apkaltino S.Skvernelį.

Pavyzdžiui, dėl to, kad spalio mėn. parengtas biudžeto projektas visiškai neatsižvelgė į pandemijos protrūkį gruodžio viduryje.

Kelis kartus pagrąsino dar labiau veržti jeigu gyventojai geruoju nepriims jų laisvės suvaržymų. Pavyzdžiui, E.Dobrovolska pagąsdino išleisti iš namų tik su leidimais, riboti susirašinėjimą. Pranešė, kad teks didinti mokesčius. 

Gyventojai teigiamai įvertino vyriausybės darbo pradžią. Apie tai pasiskaitykite patys. Taip pat sąrašas neapima valdančiųjų nuotykių seime, kur pirmiausia jie ėmėsi kelti bylą P.Gražuliui ir narkotikų liberealizavimo.