Iki komendanto valandos liko vienas žingsnis

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2020-12-22 11:30:00, skaitė 869, komentavo 7

Iki komendanto valandos liko vienas žingsnis

Lietuva pirmauja pasaulyje pagal sergamumą koronavirusu. Dalia Grybauskaitė, Valdas Adamkus bei "pirmasis faktinis nepriklausomos Lietuvos vadovas" Vytautas Landsbergis kreipėsi į Lietuvos žmones, kad jie griežtai laikytųsi ribojamųjų karantino priemonių

O premjerė Ingrida Šimonytė jau paskelbė apie galimą komendanto valandos įvedimą šalyje. Patys žmonės socialiniuose tinkluose priminė valdantiesiems konservatoriams ir Daliai Grybauskaitei, kaip per pirmąją pavasario karantino bangą jie kritikavo tuomet valdančiuosius "valstiečius" už griežtų karantino priemonių įvedimą.

— Mykolai, ar jau nusipirkai maisto Kalėdų ir Naujųjų metų šventėms? Galų gale šiandien vis dar galite laisvai ieškoti maisto prekių. Tačiau prieš šventes net nueiti į parduotuvę bus ribotos galimybės!

— Taip, aš apie tai girdėjau ir žinau. Taip pat spėjau apsirūpinti maisto prekėmis, išgirdęs Adamkaus, Grybauskaitės ir Landsbergio vyresniojo kreipimąsi į lietuvius "Likite namuose!" Bet kai skaitau pranešimus apie karantino priemonių stiprinimą ir ministrės pirmininkės Šimonytės grasinimus įvesti komendanto valandą, noriu jiems iš karto priminti, kaip jie pavasarį kritikavo tuometinį sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą ir ministrą pirmininką Saulių Skvernelį. Jie sakė, kad griežtų karantino priemonių nereikia, jos sužlugdys Lietuvos ekonomiką.

— Taip, tu teisus. Tačiau po šios negailestingos kritikos valdančioms valdžios institucijoms dėl tariamo nesugebėjimo įveikti krizės į valdžią atėjo konservatoriai ir liberalai. Ir daugelis žmonių Lietuvoje jais tikėjo. Manėme, kad jie tikrai greitai susitvarkys koronaviruso situacija. Jie tokie protingi ir išmintingi.

— Aš jau tada nepasidaviau konservatorių bei liberalų skleidžiamam "rūpesčio žmonėms" žavesiui. Mačiau, kad Skvernelio vyriausybė beveik viską padarė teisingai. Ir Lietuva tada atrodė labai gerai, palyginti su kitomis Europos šalimis. Tačiau jie pasidavė provokuojantiems tuometinės opozicijos raginimams, susilpnino karantino dalį. Visą vasarą žmonės linksminosi, vaikščiojo didelėmis kompanijomis. O kaukės buvo dėvimos tik prie įėjimo į prekybos centrus. Taigi, mes smagiai praleidome laiką. Koronavirusas liepsnojo visoje Lietuvoje. Dabar, mieli konservatoriai, kovokite su šia rykšte. Žiūrėkite, nesukelkite didžiulio žmonių pasipiktinimo. Kaip socialiniame tinkle rašė vienas draugas: "Pavasarį jie nuteikė gyventojus prieš dabartinius ministrus ir praktiškai juos sabotavo, o dabar nuteiks patys prieš save". Ir Daliai Grybauskaitei priminė: "O, atsibudo ponia! Per rinkimus jos buvo paklausta, už ką balsavo. Ji atsakė, kad "už laisvę, o ne draudimus ir ribojimus!"