Tikėtinai gana saugia vakcina Lietuvoje jau netrukus bus išskiepyti medikai, iškart po jų – visi pensininkai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/tiket... 2020-12-17 23:28:00, skaitė 1979, komentavo 12

Tikėtinai gana saugia vakcina Lietuvoje jau netrukus bus išskiepyti medikai, iškart po jų – visi pensininkai

G. Nausėda.

Valstybės lyderis Gitanas Nausėda telefonu kalbėjosi su premjere Ingrida Šimonyte, su kuria aptarė Europos Komisijos planą gruodžio 27 dieną visoje Europos Sąjungoje pradėti ES piliečių vakcinavimą nuo koronaviruso.

„Europos medicinos agentūrai gruodžio 21 dieną autorizavus „Pfizer-BioNTech“ vakciną nuo COVID-19, vakcina ES šalis pasieks iki gruodžio 26 dienos“, - skelbiama prezidentūros pranešime visuomenei „Prezidentas: skiepijimas nuo COVID-19 Lietuvoje turi būti pradedamas gruodžio 27-ąją“.

Europos medicinos agentūrai gruodžio 21 dieną autorizavus „Pfizer-BioNTech“ vakciną nuo COVID-19, vakcina ES šalis pasieks iki gruodžio 26 dienos.

Tikėtina, kad vakcina bus gana saugi“, - jau anksčiau yra informavusi Vyriausybė, apie tai skelbėme ekspertai.eu publikacijoje „Po nuopolio prieš dešimtmetį „Pfizer“ atsitiesė ir triumfavo – jos vakcinos dabar nekantriai laukia ir Lietuva“.

Šią naujieną Lietuvos vadovui ketvirtadienio rytą patvirtino Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen biuras. G. Nausėdos nuomone, jau kitą dieną Lietuvoje turi būti pradėtas vakcinavimas.

„Europos Komisijos pirmininkė pranešė, kad Europos Sąjungos šalis pirmoji vakcinos siunta pasieks iki gruodžio 26 dienos. Lietuvai teks proporcingai 0,6 proc. pirmosios vakcinos siuntos dalies, t. y. keli tūkstančiai dozių. Lietuvą, kaip ir kitas šalis, pasieks iš anksto suderintas vakcinų kiekis, proporcingas gyventojų skaičiui, tad bus užtikrintas vakcinų paskirstymo skaidrumas Europos Sąjungoje. Vos gavusi vakciną Lietuva ims skiepyti savo piliečius. Pirmieji skiepijami žmonės Lietuvoje bus medikai ir didžiausioje rizikos grupėje esantys asmenys – senjorai“, - atskleidė G. Nausėda..

Šalies vadovas su Premjere aptarė būtinybę pagreitinti pasirengimo vakcinacijai darbus ir užtikrinti vakcinacijos proceso efektyvumą Lietuvoje jau kitą savaitę.

Šaltinis: prezidentas.lt