FARMAMAFIJA ATAKUOJA: „Facebook“ uždraudė "klaidingus" teiginius apie „Covid-19“ vakcinas

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2020-12-07 20:33:00, skaitė 1025, komentavo 0

FARMAMAFIJA ATAKUOJA: „Facebook“ uždraudė

Socialinės žiniasklaidos milžinas „Facebook“ teigia, kad jie pasiryžę kovoti su klaidinga informacija apie „Covid-19” vakciną, todėl naikins socialinėse platformose „Facebook“ ar „Instagram“ skelbiamus „klaidingus teiginius“, prieštaraujančius visuomenės sveikatos ekspertų nuomonei.

Ketvirtadienį įmonės tinklaraščio įraše „Facebook“ teigė, kad kovos su klaidinga informacija apie „Covid-19” vakcinas, nes pasaulyje jau ruošiamasi pradėti nuo šios ligos skiepyti.

Ankstesnė „Facebook“ taikyta politika siekė pašalinti tik tuos teiginius apie „Covid-19“, kurie, pasak bendrovės, gali sukelti „neišvengiamą fizinę žalą“.

Ketvirtadienį jie teigė, kad žengiamas naujas žingsnis, kuris yra įsipareigojimų „pašalinti klaidingą informaciją apie virusą, kuris gali sukelti tiesioginę fizinę žalą” tęsinys. Tai gali apimti melagingus teiginius apie vakcinų saugumą, veiksmingumą, ingredientus ar šalutinį poveikį “.

„Pavyzdžiui, pašalinsime klaidingus teiginius, kad „COVID-19” vakcinose yra talpinamos mikroschemos, ar kokia kita medžiaga, nesanti oficialiame vakcinos ingredientų sąraše.”

„Facebook“ pridūrė, kad „pašalins sąmokslo teorijas apie „COVID-19” vakcinas, kurios šiai dienai yra žinomos kaip klaidingos“, pavyzdžiui, teiginiai, kad „tam tikros populiacijos yra išnaudojamos bandymams tikrinant vakcinos saugumą“.

Lapkričio mėnesį bendrovė pranešė, kad taikydami savo vidaus gaires per septynis mėnesius pašalino net 12 milijonų klaidingų įrašų apie „Covid-19“.

Daugelis jau pašalintų įrašų yra susiję su melagingais teiginiais apie išgydymus ir sąmokslo teorijas. Vienas iš pavyzdžių būtų, jog pandemija susijusi su 5G tinklais, rašo „Facebook“.

Pirmadienį bendrovės generalinis direktorius Markas Zuckerbergas teigė ieškąs daugiau būdų, kaip padėti reaguoti į koronaviruso pandemiją.

„Mes jau planuojame pašalinti autoritarinę informaciją apie vakcinas”, - pabrėžė M. Zuckerbergas, tačiau daugiau nedetalizavo.

Socialinės žiniasklaidos įmonės pranešimas buvo paskelbtas vieną dieną po to, kai JK pasiskelbė esą pirmoji tauta, patvirtinusi vakciną. Pirmosios injekcijos planuojamos jau kitą savaitę.

Nepaisant to, jog virusas rimtai paveikė ne tik žmonių sveikatą, bet ir pasaulio ekonomiką, daugelis žmonių vis dar atsargiai vertina vakciną. Lapkričio viduryje kompanijos „Gallup“ atlikta analizė parodė, kad tik 58 procentai amerikiečių pasirinks skiepytis „Covid-19“ vakcina, kai ši taps prieinama.