Kremlius karą prieš ES kariauja pasitelkęs ne tik Lenkiją, atskleidžiama, kad įklimpo ir Diana Nausėdienė

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/kreml... 2020-11-30 18:53:00, skaitė 712, komentavo 4

Kremlius karą prieš ES kariauja pasitelkęs ne tik Lenkiją, atskleidžiama, kad įklimpo ir Diana Nausėdienė

Su Kremliaus organizuojamais protestais Lenkijoje susieta ir pirmoji valstybės ponia Diana Nausėdienė.

Paaiškėjo, kad Lenkiją drebinantys protestai – tai Kremliaus vykdomo karo prieš Europos Sąjungą pasekmė.

„Kilo kalbos, kad krizę šalyje sukėlė organizacija, kuri yra susijusi ir su Kremliumi. Lenkijai ėmus vetuoti Europos Sąjungos (ES) biudžetą, Seimo opozicija Varšuvoje prakalbo apie valdančiųjų norą išstumti šalį iš Bendrijos. Žiniasklaida taip pat ėmė įtarinėti, jog visuomeninius konfliktus provokuoja kelios katalikiškos organizacijos, prasiskverbusios į vyriausybę bei per tarptautinius ryšius galimai susijusios su Kremliumi“, - atskleidžiama nepriklausomo portalo lrytas.lt analitinėjė analizėje „Lenkiją drebinantys protestai – Kremliaus karo su ES pasekmė?“.

Atskleidžiama, kad Maskvos siekis yra per radikalias katalikiškas organizacijas kelti naujus konfliktus ES valstybėse ir tuo pačiu jas kiršinti su Briuseliu.

„Ypatingai aktyviai Rusija šiame fronte ėmė reikštis nuo 2012 metų, tada, kai Kremliaus valdovu vėl tapo buvęs kagėbistas Vladimiras Putinas, pažadėjęs vykdyti naują politiką Europos atžvilgiu“, - skelbiama analizėje.

Išaiškinta, kad „prieštaringai vertinamos lenkiškos organizacijos rado talkininkų ir Lietuvoje – „Laisvos visuomenės institutas“ (LVI), kurio organizuotą konferenciją neseniai priglaudė pirmoji ponia Diana Nausėdienė, savo parašu parėmė skandalingą įstatymą Lenkijoje“.

Susiję:

Policijos brutalumas prieš taikius protestuotojus Lenkijoje vis didėja