Lietuvos tautai pristatyti nauji ministrai

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2020-11-23 20:43:00, skaitė 280, komentavo 0

Lietuvos tautai pristatyti nauji ministrai

Kandidatė į premjero postą Ingrida Šimonytė pristatė savo komandą Lietuvos tautai

Tarp būsimų ministrų žmonės pastebėjo dviprasmiškos reputacijos kandidatus, turinčius mažai patirties ne tik politinėje, bet ir profesinėje srityje. Kas sukėlė nežymų, jei ne daugiau, sumišimą. Ar Lietuvoje nėra labiau vertų kandidatų-specialistų?

— Arūnai, pasiklausiau aš aistringos mūsų prezidento kalbos iš Seimo tribūnos. Tokius gražius žodžius jis tarė Ingridai Šimonytei, kurios kandidatūrą į vyriausybės vadovo postą pateikė Seimo nariams.
— O aš kai klausiausi šios kalbos, prisiminiau savo pinigus, kurie "pradingo" banko "Snoras" bankroto gaisre. Ir aš prisiminiau, kad tuo metu būtent Ingrida Šimonytė buvo Lietuvos finansų ministrė. Tai ji kartu su visa tuomet Lietuvą valdžiusių konservatorių kompanija taip "sėkmingai" išardė "Snoro" sąskaitas. Prisiminiau ir skandalą su tuometinės Seimo pirmininkės Irenos Degutienės šeima ir didžiulius laikino banko administratoriaus mokesčius. Taip pat prisimenu naktinę reformą, dėl kurios pensininkai prarado pinigus,  tuos, kurie protestavo prie Seimo, o policija juos žiauriai išvaikė. Yra dar daug ką prisiminti iš "šlovingo" konservatorių valdymo 2008–2012 metais.

— O aš prisiminiau skandalą su tuometiniu ūkio ministru Dainiumi Kreiviu. Tada jis buvo pagautas įžūliai bandęs nukreipti europinius pinigus į šeimos verslą. O juk tada niekas jo nenubaudė, o tik tyliai atleido. Ir štai dabar vėl matau Kreivio pavardę tarp kandidatų į ministrus. Ir kaip tai galima pavadinti, jei ne spjūviu į Lietuvos žmones? Kaip aš galiu pasitikėti būsima vyriausybe, kai nuo pat pirmų dienų man sako, kad valdžioje bus korupcija susitepę seimūnai-ministrai?

— Ir tokie žmonės dabar dalins milijardus eurų, kuriuos Europos Komisija skiria Lietuvai, kad atkurtų koronaviruso pandemijos paveiktą ekonomiką!

— Ir nesakyk, bičiuli! Manau, kad iš tų milijardų paprastas lietuvis gaus spurgos skylę. Tuoj įkurs nauji ministrai iš "artimo konservatorių rato" artimųjų vardais registruotas naujas įmones/ ir pradėspagal "sąžiningus" konkursus dalinti milijonines paskolas energetikos, susisiekimo, aplinkos apsaugos srityse. Juk tai tos sritys, kurias labiausiai remia Briuselis.

— O teismai su prokuratūra ir sąžiningiausia bei nepaperkama žiniasklaida, kuriai vadovauja LRT, saugos visą tą neteisybę dėl biudžetinių pinigų dalijimo. Demokratijos diktatūra, prašau ...