Skaudaus pažeminimo išvengta – Vytauto Landsbergio anūkas vadovaus Lietuvos diplomatijai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/skaud... 2020-11-19 20:46:00, skaitė 563, komentavo 4

Skaudaus pažeminimo išvengta – Vytauto Landsbergio anūkas vadovaus Lietuvos diplomatijai

Išsaugota garbė.

Prieš kelias dienas Lietuvą nustebino žinia, kad Seimo rinkimus laimėjusios Žmonių partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis neužims jokio posto Vyriausybėje, o tenkinsis tik frakcijos Seime seniūno pareigas.

Viešojoje erdvėje kaip iš gausybės rago liejosi emocijos. Vieni smerkė G. Landsbergį Kiti smerkė jo senelį Vytautą Landsbergį, kad neapgynė savo vaikaičio bei visos giminės garbės. Treti iš viso atvirai piktdžiugiškai tyčiojosi smerkė visos Landsbergių bendruomenės aplinką, kuriai nepakako ryžto iš anūko padaryti ministro.

Buvo nemažai ir tokių, kurie dėl akivaizdžiai skriaudžiamo G. Landsbergio smerkė Kremlių ir asmeniškai Valdimirą Vladimirovičių Putiną.

Tiesa, pats Žmonių partijos pirmininkas išaiškino, kad jam telikusios frakcijos Seime seniūno pareigos, tai milžiniška atsakomybė ir sėkmė. Apie tai skelbėme publikacijoje „Vytauto Landsbergio anūkui neleista užimti atsakingo posto Vyriausybėje“.

Tačiau viskas baigėsi gerai ir Lietuva atsiduso lengviau – lapkričio 18 d. paaiškėjo, kad visos šios emocijos ir įtarimai, jog čia prikišo ranką vis labiau agresyvėjanti Rusija, neturėjo pagrindo.

Todėl skaudaus pažeminimo bus išvengta – G. Landsbergis bus ministru ir vadovaus ne ne bet kam, o visai Lietuvos diplomatijai.

Ypač atsakingame Užsienio reikalų ministro poste jis pakeis ilgametį profesionalą, buvusį jaunuolį Liną Linkevičių.

pamainele.jpg