Provokacija prie Baltarusijos ambasados: asmuo prisistatęs Viačka Krasulinu su neblaivia drauge apmėtė ambasadą bulvėmis

Autorius: LDiena.lt Šaltinis: https://youtu.be/0A_iKAwzjHk... 2020-11-18 01:56:00, skaitė 540, komentavo 9

Provokacija prie Baltarusijos ambasados: asmuo prisistatęs Viačka Krasulinu su neblaivia drauge apmėtė ambasadą bulvėmis

Lietuva nerimsta ir toliau skatina provokacijas Baltarusijos atžvilgiu. Policijos duomenimis, Vilniuje į Baltarusijos ambasados teritoriją nelegalas pabėgėlis Viačka Krasulinas ir jo draugė lietuvakalbė primėtė bulvių.

Savaitgalį Baltarusijos ambasada Vilniuje buvo apmėtyta bulvėmis, praneša Lietuvos policija.

Policijos duomenimis, pirmadienį, lapkričio 16 dieną, 8:40, buvo gautas pranešimas, kad lapkričio 15 dieną, apie 19:00–19:30, į Baltarusijos Respublikos ambasados, esančios Mindaugo gatvėje, teritoriją nenustatyti asmenys primėtė bulvių.

Daugiau informacijos nebuvo pateikta. Nėra jokių komentarų iš diplomatinės atstovybės pusės.

Provokatorius ir jų veiksmus prie Baltarusijos ambasados gyvos transliacijos metu užfiksavo LDiena.lt valdytojas Laurynas Ragelskis:

https://youtu.be/0A_iKAwzjHk

Esmė trumpai: https://youtu.be/351Wy6jz8tk

Pakalbintas provokatorius nurodė esąs "Baltarusijos režimo auka", nelegaliu būdu pabėgęs į Lietuvą - Viačka Krasulinas (Вячка Красулин). Jo žodžiais, bulvėmis apmėtyti Baltarusijos ambasadą jis sugalvojo prieš valandą ir kartu su savo drauge lietuve įgyvendino šį sumąnymą. Nuo abiejų bulvinių didvyrių sklido charakteringas alkoholio tvaikas.

Policijos apsaugos darbuotojas, sėdintis sarginio šuns būdelėje prie ambasados vartų negalėjo nepastebėti dviejų gatvėje priešais ambasadą šlitinėjančių asmenų, bei to, kad jie kažką mėto į ambasadą, tačiau niekaip nesureagavo į provokaciją. Vėliau amuo, pasivadinęs Viačka Krasulinu, reaguodamas į jį filmuojančio Lietuvos piliečio replikas, užsiėmė smulkiu chuliganizmu - viešoje vietoje keikėsi, rodė nepadorius gestus bei kitaip demonstravo nepagarbą šalies, į kurią pateko apgaulės būdu, įstatymams.

Policija teigia, kad šiuo metu "nustatinėja įvykio aplinkybes".

Savo ruožtu galiu tik palinkėti Lietuvos policijai ir ypatingai VIlniuje dirbantiems policininkams rusams (kurie sudaro beveik pusę sostinės policininkų) neapsidirbti savo uniformos, bandant išsukti nuo atsakomybės provokatorius ir Lietuvą į tarptautinį skandalą bandančius įvelti banditus.