Vilniaus vicemeras G.Paluckas - tolerancijos čempionas! Sostinėje bus arabakalbiai darželiai, mokyklos, o ateityje - gal net universitetas

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2015-09-04 18:34:10, skaitė 3438, komentavo 1

Vilniaus vicemeras G.Paluckas - tolerancijos čempionas! Sostinėje bus arabakalbiai darželiai, mokyklos, o ateityje - gal net universitetas

Skaitau, kuo rūpinasi vilniečių išrinktas miesto tarybos narys, einantis vicemero pareigas, ir širdis džiaugiasi.

Tai bent plačių užmojų žmogus, tai bent kilnus didžiadvasis. Ne veltui už jį balsavo tolerantiškoji sostinės visuomenė.

Daugybės vilniečių šeimų atžalos negali patekti į valdiškus vaikų darželius ar sulaukti socialinio būsto. Bet jie galės palaukti dar metus, kitus, o gal net ir daugiau. Mat vicemeras labiau rūpinasi ne savo rinkėjų, bet tolimųjų kraštų gyventojų bėdomis ir vargais.

Štai, kad pabėgėliams iš Sirijos, kaip kokiems lenkams, nereikėtų kankintis, mokantis lietuvių kalbos, jis siūlo atidaryti sostinės darželiuose grupes ...arabų kalba.

Už ... vilniečių mokesčių pinigus.

Ir dar suteikti jiems tuščius socialinius būstus, kurių savivaldybė, matyt, turi, kaip šieno.

Tokiu keliu einant, logiška bus įsteigti ir klases arabų dėstoma kalba sostinės vidurinėse mokyklose bei gimnazijose. O kadangi jų abiturientai lietuviškai nemokės, tai ir Arabiškas Universitetas nepakenktu.

Būtų galima pavadinti jį Gintauto Palucko vardu.

Taigi, merijoje turime fantasmagoriškų Zuoko tradicijų tesėją. Tas už vilniečių pinigus steigė avialinijas bei taksi firmas, statė vamzdžius bei gugenheimus, o G.Paluckas - arabiškus darželius, mokyklas ir universitetus. 

Jaudinuosi tik dėl vieno - juk tų pabėgėlių nekantriai laukia trūkstantys kvalifikuotos darbo jėgos provincijos darbdaviai, pasiruošę mokėtis jiems dosnius minimalius atlyginimus?

Tai jeigu G.Paluckas juos apgyvendins ir arabiškai mokys sostinėje, provincijos siuvyklos ir statybos liks be darbo rankų!

Negerai kažkaip.