Meras Šimašius susprogdino žydiškumo bombą! Sukeldamas antisemitinę audrą liberalų tarpe

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/photo... 2015-09-04 18:25:37, skaitė 3256, komentavo 0

Meras Šimašius susprogdino žydiškumo bombą! Sukeldamas antisemitinę audrą liberalų tarpe

Šią naktį Remigijaus Šimašiaus FB Sienoje ir kai kurių aršių liberalų šalininkų aikštelėse kibirkščiavo žaibai bei virė nejuokingos aistros. Mat vakar vakare meras paskelbė, jog į savo komandą priėmė naują patarėją - lietuviškuose internetuose garsų Izraelio gyventoją Daniel Lupshitz. Itin religingą žydą-sionistą, gyvenantį okupuotose Vakarų Kranto teritorijose. 

Gerbiamas Remigijus nepaminėjo, kokiais klausimais - bendrosios kultūros ugdymo, lietuvių filologijos, homoseksualizmo plėtros ar tolerancijos diegimo - jam patarinės Daniel'ius Lupshitz'as, tiesiog anglų kalba lakoniškai paminėdamas, jog pastarasis bus "my jewish advisor"

Suprask, tokia speciali, sostinės valdymui tiesiog būtina etninė pareigybė.

Deja, toks sprendimas dėl jewish advisoriaus pasirinkimo sukėlė nemenką kognityvinį disonansą liberalų gretose ir iššaukė aršios kritikos merui pliūpsnį. 

Tokio antisemitinio gaivalo siautėjimo liberalų tarpe dar niekad nemačiau. 

Jeigu kiekvienas išsakytas neapykantos, paniekos ir patyčios žodis virstų pusės euro moneta, tai šįryt tas jewish adviseris savo Vakarų Krante būtų prabudęs bent porą kartų turtingesnis, nei atsigulė miegoti vakar vakare. 

Švelniausias įžeidimas, skirtas suniekinti Daniel Lupshitz buvo jo lyginimas su kitu buvusiu mero Šimašiaus komandos nariu - iš liberalų frakcijos už kvailumą ir antilietuviškus pasisakymus išpirdolintu Marku Adamu Haroldu aka Splinteriu. 

Daugelis antisemitinio šišo pagautų internetų liberalų teigė, kad iš naujojo patarėjo meras susilauks panašių, o gal net dar rimtesnių reputacinių pasekmių, kaip ir pono Marko Splinterio atveju.

Ką gi, tenka pripažinti, jog meras Šimašius geba priimti nestandartinius ir gan rizikingus sprendimus bei nebijo sukelti kognityvinio disonanso savo šalininkų galvose. 

Palinkėkime jam sėkmės, ugdant sostinėje aukštą bendravimo kultūrą, ginant lietuvių kalbą bei diegiant toleranciją ir pakantumą kitokiai nuomonei. 

Tikėkimės, jog naujasis mero jewish adviseris ženkliai prisidės savo vertingais patarimais šiose srityse.