Šita Svieta ne šio svieto - marazmas tęsiasi

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-11-14 15:50:00, skaitė 1163, komentavo 9

Šita Svieta ne šio svieto - marazmas tęsiasi

Baltarusijos dom-choziaikos Nr. 1 vyrui Sergejui atsirūgo jo žodžiai ir politinės pažiūros. Susitikdamas su juo Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka negalėjo atsispirti ironijai. "- Ar tu čia man kažką sakai?" - pasidomėjo Batka, išgirdęs opozicionieriaus prašymą.

Lapkričio 13 dieną įvykusiame susitikime su žurnalistais Lukašenka perpasakojo, kaip jis bendravo su kalėjime sėdinčia opozicija, tame tarpe ir su Sergejum  Tichanovskiu. Šį vyrą jis pavadino „savotišku vaikinu“.

Pasak Lukašenkos, dialogas prasidėjo nuo Tichanovskio prašymo.  Tas domėjosi, kada valstybės vadovas jį paleis iš kalėjimo.

"- Ar tu čia man kažką sakai ?" - paklausė Aleksandras Lukašenka. Į tai Tichanovskis aiškiai pasakė, o į ką dar turėtų kreiptis, jei ne į prezidentą. 

„- Na jau ne, Sergejau, tavo prezidentas dabar yra Lietuvoje“, - neatsispyrė ironijai Baltarusijos lyderis, tuo pasakydamas gryną tiesą.

Jis dar pridūrė, kad po šių žodžių visi susirinkusieji pradėjo žvengti. Ir Viktoras Babariko juokėsi labiausiai. Tichanovskiui neliko nieko kito, kaip pasakyti, kad dabar jis turi du prezidentus.

O tuo metu dom-choziaika Nr. 1 Svietka vakar išmetė naują fortelį -

"- Atėjo teisingumo metas" - penktadienio vakarą išpirduliavo opozicijos "lyderė" ir pasakojo, kaip toliau turi gyventi ir mąstyti baltarusiai. Aleksandras Lukašenka jos buvo įvardintas kaip pagrindinis teroristas.

Po tokių skambių žodžių sekė ne mažiau garsūs pamąstymai apie fikcijas rinkimų sistemoje ir teisingume. Opozicijos "lyderė", teisiškai neturinti jokios valdžios, Tichanovskaja nusprendė amnestuoti visus, kurie yra pasirengę prisidėti prie Lukašenkos ir jo komandos narių „užgrobimo-pagrobimo“. Ji taip pat pažadėjo palengvinti dalią tiems, kurie nusiūs „bezpredelo įrodymus“ į “liaudies antikrizinės valdybos” sukurtas platformas “Zubr” ir “Golos”.

Opozicionierkos-prezidentkos siūlomoje  “liaudies tribunolo” idėjoje yra įdomių punktų. “Atėjo teisingumo metas” - ir ji siūlo pradėti nuo tų kurie draudžia maištauti. Ji siūlo „neutralizuoti režimo ideologus ir jo bendrininkus“. Ji planuoja kažkokį “Liaudis Kaltina” procesą  jos paskelbtame „liaudies tribunole“, kurio rezultatus kiekvienas Baltarusijos gyventojas galės įvertinti balsavimu. Rezultatai žadami gruodžio 20 dienai, ir ji yra įsitikinusi, kad gruodžio 20 dieną dieną baltarusiai išeis į patį „masiškiausią baltarusių maršą“ pademonstruoti “teisingo teismo ketinimus”.

Apie “Tautos tribunolo” idėją nusikalstamam režimui yra kalbama ir Zigmo Vaišvilos organizuojamose spaudos konferencijose seime, kuri esant naujai teismo sudėčiai galimai greičiausiai išgaruos ar bus išgarinta.