G. Nausėda tęsia mūšį prieš BAE ir siekia užtikrinti piliečių saugumą po jėgainės paleidimo

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/gnaus... 2020-10-28 14:01:00, skaitė 1217, komentavo 2

G. Nausėda tęsia mūšį prieš BAE ir siekia užtikrinti piliečių saugumą po jėgainės paleidimo

Nuotr. prezidentas.lt

Šalies vadovas Gitanas Nausėda antradienį su premjeru ir ministrais aptarė Lietuvos pasirengimą Baltarusijos atominės elektrinės (BAE) keliamoms grėsmėms. Apie tai skelbiama p-Rezidentūros pranešime visuomenei „P-rezidentas: valstybės institucijos privalo visiškai užtikrinti piliečių saugumą po Astravo AE paleidimo“.

Aptarimo metu valstybės lyderis dėvėjo madingos juodos spalvos veido kaukę, tačiau drąsiai buvo be pirštinių.

Susitikime aptartas Vyriausybės, ministerijų, savivaldybių bei kitų atsakingų Lietuvos institucijų pasirengimas įgyvendinti įstatymų nuostatas dėl šalies gyventojų sveikatos ir aplinkos apsaugos, civilinės saugos sistemos parengties ir nesaugiai gaminamos elektros neįsileidimo į Lietuvos rinką.

Susitikime, kuriame dalyvavo premjeras Saulius Skvernelis, energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas, Lietuvos diplomatijos vadovas Linas Linkevičius ir Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, buvo aptarta, kaip valstybės rezervas parengtas galimiems incidentams BAE.

„Astravo AE pradėjus gaminti elektros energiją, Vyriausybė su atsakingomis Lietuvos institucijomis turi būti pasirengusios įgyvendinti Lietuvos įstatymų nuostatas: apsaugoti Lietuvos gyventojų sveikatą ir aplinką bei neįsileisti nesaugiai gaminamos elektros į Lietuvos rinką“, - pasakė G. Nausėda.

Pasak valstybės lyderio, BAE energetinis paleidimas yra paskutinis skambutis Lietuvos civilinės saugos parengčiai – neatsakingo kaimynų elgesio akivaizdoje privalome maksimaliai pasirengti valdyti atsirandančias grėsmes ir rizikas, todėl būtina stiprinti civilinės saugos sistemą, kuri turėtų maksimaliai efektyviai veikti, užtikrinti sklandų valstybės ir savivaldybių institucijų sinchronizuotą veikimą, kuris garantuotų gyventojų saugumą.

„Šie uždaviniai teks ir naujajai Lietuvos vyriausybei“, - susitikimo metu atskleidė G. Nausėda.

Ekspertai.eu primena, kad spalio 12-16 d. atlikę BAE paskutinį patikrinimą prieš pirmojo bloko paleidimą, Pasaulio atominių elektrinių asociacijos (WANO) ekspertai konstatavo, kad jokių trūkumų BAE neturi, tad ją galima saugiai paleisti.

Apie visus G. Nausėdos nuveiktus darbus siekiant Gerovės valstybės visada rasite skiltyje „Kuriant G. Nausėdos gerovės valstybę“.

456789.jpg