Premjeras S. Skvernelis pranešė, kad jei reikės, nukentėjusiajam G. Kėvišui žala bus atlyginta iš valstybės rezervo

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/premj... 2020-10-19 10:04:00, skaitė 2100, komentavo 1

Premjeras S. Skvernelis pranešė, kad jei reikės, nukentėjusiajam G. Kėvišui žala bus atlyginta iš valstybės rezervo

G. Kėvišas ir S. Skvernelis

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT), išnagrinėjęs administracinę bylą dėl Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimo, kuriuo buvęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas Gintautas Kėvišas buvo pripažintas pažeidęs tarnybinę etiką, pareiškėjo Gintauto Kėvišo apeliacinį skundą patenkino ir panaikino ginčijamą VTEK sprendimą, kaip pažeidžiantį pareiškėjo teises į tinkamą teisinį procesą. Apie tai skelbiama spalio 14 d. teismo pranešime visuomenei „LVAT panaikino VTEK sprendimą dėl buvusio Operos ir baleto teatro vadovo“.

Anot LVAT, pareiškėjas nebuvo tinkamai informuotas apie VTEK atliekamą tyrimą, tokiu būdu buvo neužtikrintas gero administravimo principo veikimas ir pareiškėjo teisė būti išklausytam, pareiškėjas negalėjo iki sprendimo, galinčio neigiamai paveikti jo interesus, tinkamai ir veiksmingai pareikšti savo nuomonę, paaiškinti reikšmingas aplinkybes.

LVAT sprendime taip pat pabrėžta, jog nagrinėjamu atveju buvo pažeistas teisės į gynybą principas, gero administravimo principas, inter alia suponuojantis teisę, jog asmens reikalai institucijoje būtų tvarkomi nešališkai.

Išplėstinė LVAT teisėjų kolegija, akcentavo, kad buvo pažeista pareiškėjo teisė būti išklausytam, suponuoja tai, jog VTEK sprendimo panaikinimas yra būtina ir adekvati pareiškėjo pažeistų teisių gynimo priemonė.

„Šis Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas. Administracinės bylos Nr. eA-3419-602/2020“, - sakoma teismo pranešime.

Po šio teismo sprendimo turi būti sumokėta kompensacija iš valstybės biudžeto nukentėjusiajam G. Kėvišui už patirtą didelę žalą.

Premjeras Saulius Skvernelis spalio 15 d., kalbėdamas Seimo plenarinio posėdžio metu, teigė, kad tai bus gera pamoka ateičiai tiems, kurie prieš laiką apkaltina žmogų nebūtais dalykais.

„Čia yra irgi viena iš pamokų ir šioje salėje esantiems žmonėms, kai vienas ar kitas asmuo nuteisiamas pirma laiko be teisminio arba teisinio proceso pabaigos. Užtenka tik pasvarstyti ką nors viešai, kaltinimus pareikšti, ir jau yra nuteistas. Ne kartą aš sakiau: nebūkime nei teisėjai, nei prokurorai, palaukime galutinių sprendimų. Šiuo atveju jūs kalbate apie VTEK sprendimą. Nereikia dabar žiūrėti į Kultūros ministeriją, reikia žiūrėti į tą instituciją, kurios pagrindu ji privalėjo reaguoti ir priėmė sprendimą <...>. O kalbant apie žalos atlyginimą, jeigu būtų toks teismo sprendimas, jam vykdyti lėšos yra numatomos ir skiriamos iš valstybės rezervo“, - pakomentavo premjeras.

Apie tai, kaip G. Kėvišą iš nemalonios situacijos išsuko žaliųjų valstiečių Vyriausybė galite rasti šiose nuorodose:

Žalieji valstiečiai ištikimi Gintauto Kėvišo, milijonieriaus iš valstybės kišenės, globėjai

G. Kėvišą žaliųjų valstiečių vyriausybė nuo atsakomybės švariai išsuko, tačiau kur žadėtosios pajamų deklaracijos?

Žiūrėkite ir gėrėkitės, kokiais tempais ir kaip su korupcija kovoja Specialiųjų tyrimų tarnyba

Screen%20Shot%202017-03-28%20at%2009_17_11.png

Palikite G. Kėvišą ramybėje ir įsidėmėkite šias pavardes: Saulius Urbanavičius ir Diana Vilytė

G. Kėvišas: trečio kelio nėra

Prisiminkime vieną pirmųjų žinomų G. Kėvišo vagysčių – 120 tūkstančių 303 litus ir 6 centus

Netikėtas posūkis G. Kėvišo vadovaujamo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenos rekonstrukcijos epopėjoje

Tarp Kėvišų vadovaujamų įmonių pasirašytos sutartys – kol kas neįveikiamas barjeras Lietuvos spec. tarnyboms