Azerbaidžanas nesulaukia Lietuvos palaikymo prieš Armėnijos agresiją

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/azerb... 2020-10-05 16:01:00, skaitė 1274, komentavo 9

Azerbaidžanas nesulaukia Lietuvos palaikymo prieš Armėnijos agresiją

Armėnijos raketos priartėjo prie Azerbaidžano sostinės Baku.

Tebesitęsiant Kalnų Karabacho konfliktui, peraugusiam į akivaizdžią Armėnijos agresiją prieš Azerbaidžaną, šiam palaikymą išreiškė ir Lietuvos strateginė partnerė Ukraina. Spalio 2 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pakvietė palaikyti Azerbaidžano teritorinį vientisumą.

Kalnų Karabachas, dėl kurio konfliktas atsinaujino po trijų dešimčių metų, priklauso Azerbaidžanui, tai pripažįsta tarptautinė bendruomenė. Kalnų Karabachą Armėnijos dalimi, pavadinta Arcachu, laiko armėnų politinis dalinys Arcacho Respublika (anksčiau – Kalnų Karabacho Respublika).

V. Zelenskis, kalbėdamas apie Kalnų Karabachą, akcentavo, kad būtinas toks sėkmingas dialogas tarp Armėnijos ir Azerbaidžano, koks įvyko tarp Ukrainos ir Azerbaidžano prieš porą metų: "Mes palaikome Azerbaidžano teritorinį vientisumą ir suverenumą."

Kol kas Lietuvos užsienio politikos vadovai nekomentavo šio V. Zelenskio pareiškimo ir nieko nepareiškė apie Armėnijos atakas prieš Azerbaidžano civilius. Naujausiais duomenimis, armėnų raketos jau beveik pasiekė sostinę Baku (žr. žemėlapį).

Šaltiniai: twitter.com, aa.com.tr, sky.com, theguardian.com