Baltarusijos sielovadininkų ir lietuvių kalbos mokytojų koronavirusas negriebia – jiems nereikia saviizoliuotis

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/balta... 2020-10-03 11:30:00, skaitė 1147, komentavo 0

Baltarusijos sielovadininkų ir lietuvių kalbos mokytojų koronavirusas negriebia – jiems nereikia saviizoliuotis

Lietuvoje kaip niekada stipriai įsisiautėjo pasaulinė koronavirusio pandemija – rekordiškai padaugėjo užsikrėtusiu šia zaraza skaičius.

Vyriausybė pranešė, kad spalio 2 d. atnaujintą koronaviruso (COVID-19) infekcijos paveiktų šalių sąrašą papildė viena valstybė – Kirgizija.

Joje ir dar 95-iose pasaulio šalyse sergamumo rodiklis per paskutines 14 dienų viršija 25 atvejus 100 tūkst. gyventojų.

Iš paveiktų šalių atvykusiems ar per jas keliavusiems žmonėms yra privaloma izoliuotis 14 dienų.

Naujas paveiktų valstybių sąrašas įsigalios pirmadienį, spalio 5 d.

Dar vienas pakeitimas įsigaliojo penktadienį,

Ir nors Lietuvoje mušami užsikrėtusių koronavirusu rekordai, spalio 2 d. taip pat įsigaliojo dar keli įdomūs pakeitimai.

Pirma: nebeliko reikalavimo iš paveiktų ir trečiųjų šalių atvykstantiems užsieniečiams turėti ne seniau nei 72 val. laikotarpiu iki atvykimo į Lietuvą atliktą koronaviruso testą ir gautą neigiamą atsakymą. Tačiau tokiems asmenis išlieka privaloma 14 dienų izoliacija. Šią savaitę taip pat buvo praplėstos tam tikros kategorijos keliautojų, kuriems izoliacija nėra privaloma.

Antra: šią savaitę taip pat buvo praplėstos tam tikros kategorijos keliautojų, kuriems izoliacija nėra privaloma – nuo šiol izoliuotis nereikės ne tik iš Baltarusijos grįžtantiems mokytojams, kurie šios šalies mokyklose moko lietuvių kalbos, bet ir sielovadinį darbą Baltarusijoje vykdantiems dvasininkams.

Ekspertai.eu primena, kad Baltarusija buvo ir yra ta valstybė, kuri visiškai nesilaiko tarptautinės demokratinės pasaulio bendruomenės nustatytų taisyklių, kovojant su pasaulyje siaučiančia koronaviruso pandemija. Šios šalies tariamas prezidentas Aleksandras Lukašenka nebuvo Baltarusijoje įvedęs nei privalomo karantino, įžūliai nestabdė ekonomikos bei nesiskolino iš Vakarų bankų milijardų, šios pandemijos sukeltoms finansinėms pasekmėms įveikti.

Pranešama, kad izoliuotis taip pat neprivalės tam tikrų teisėsaugos įstaigų pareigūnai, dalyvaujantys FRONTEX koordinuojamose tarptautinėse operacijose ES ir trečiosiose šalyse.