Trisdešimt trys NVO darbuotojai iš ES yra kaltinami neteisėtu migrantų įvežimu į Graikiją

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-10-02 10:20:00, skaitė 1352, komentavo 2

Trisdešimt trys NVO darbuotojai iš ES yra kaltinami neteisėtu migrantų įvežimu į Graikiją

Graikijoje vyksta tyrimas nusikaltimo, kuriame 33 ES piliečiai ir du trečiųjų šalių piliečiai kaltinami galimai nelegaliai vežę prieglobsčio prašytojams iš Turkijos į Graikiją. Jie kaltinami dalyvavimu nusikalstamoje organizacijoje, šnipinėjimu ir valstybinės paslapties išdavimu, sakoma Graikijos policijos (ELAS ) pareiškime.

Graikijos žvalgyba ir kontrteroristinis padalinys nuo birželio tyrė NVO veiklą, jų vykdomą migrantų pervežimą į Lesbo salą.

Tvirtinama, kad kaltinamieji aktyviai bendradarbiavo su kontrabandistais, kad į šalį prasiskverbtų migrantai, naudojant uždaras grupes socialiniuose tinkluose, programų priedėlius, konfidencialią informaciją, įskaitant surinkimo punktus Turkijos pakrantėje ir teikė geografines koordinates migrantų srautams vykstant į Graikiją, koordinavo paslaugų apmokėjimą pervežėjams.

Pažymima, kad tai ne pirma NVO byla Graikijoje. Nuo 2017 metų Graikijoje vyko keli procesai dėl NVO, susietų su britų ir JAV fondais. Spaudoje skambėjo tokie sponsoriai, kaip Klintonų šeima, Sorošas ir kiti. Šios bylos buvo numarintos ir pašalintos iš rejestro.

Dar 2018 metais „Šiaurės lyga“ vadovas Matteo Salvini apie nevyriausybines organizacijas pasakė: „Reikia kalbėti ne apie imigraciją, o apie organizuotą, finansuojamą ir Briuselio suplanuotą įsiveržimą į Europą“.

2020 metų vasario mėnesį Graikijoje buvo primtas įstatymas apribojantis veiklą NVO, kurios užsiima pabėgėliais. Jame numatyta, kad bus sukurtas valstybinis rejestras darbuotojų ir partnerių visų NVO, veikiančių Graikijoje. Dirbti su migrantais gali tik užregistruoti rejestre asmenys.

Kaip pranešė Breitbart, suimti 35 žmonės, iš kurių 33 yra darbuotojai keturių NVO, tarp kurių piliečiai Austrijos, Vokietijos, Norvegijos, Prancūzijos, Šveicarijos ir Ispanijos. Du darbuotojai nėra NVO darbuotojai, o imigrantai iš Irano ir Pakistano.

Graikų tyrėjai nurodė, kad grupė savo veiklą pradėjo 2019 metais, surengė 32 pervežimus ir pervežė 3000 prieglobsčio prašytojus.

Tarp Graikijai prasikaltusių NVO nurodomos šios: „Watch the Med /AlarmPhone“, „Mare Liberum“, „Sea Watch“ ir „Forschungsgesellschaft Flucht & Migration e.V.”.

Tarp įtariamųjų 19 vokiečiai, du šveicarai, vienas prancūzas, vienas bulgaras, vienas ispanas, vienas nelegalas iranietis ir vienas nelegalas afganas.

Krone Zeitung nurodė, kad tarp 33 NVO darbuotojų, apkaltintų nelegalų pervežimu, du Austrijos piliečiai vyras ir moteris. Buvo konfiskuoti jų elektroniniai įrenginiai. Kol kas jie yra įtariamieji.

Nors kaltinimas dar nepateiktas, nes vyksta tyrimas, graikai kaltina įtariamuosius nelegalų pervežimu: jie padėdavo nelegalams prasibrauti į Europą.

Nuorodos: