Tariamas Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka nepakluso Prancūzijos lyderio raginimui trauktis

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/taria... 2020-09-28 14:51:00, skaitė 1190, komentavo 5

Tariamas Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka nepakluso Prancūzijos lyderio raginimui trauktis

Tariamas Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka ir Prancūzijos lyderis E. Makronas. Nuotr. glbnews.com

Prancūzijos prezidentas Emanuelis Makronas (Emmauel Macron) interviu „Le Journal du Dimanche“ nurodė, kad tariamas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka turėtų pasitraukti iš savo pareigų.

„Tai, kas vyksta Baltarusijoje, tai valdžios krizė — autoritarinės valdžios, kuri nesugeba priimti demokratijos logikos ir laikosi savo vietoje tik per jėgą. Akivaizdu, kad Lukašenka turi pasitraukti", - pasakė Prancūzijos lyderis.

Be to, E. Makronas pabrėžė, kad jį sužavėjo Baltarusijos protestuotojų drąsa. Jie, pasak prezidento, supranta riziką, kurią prisiima eidami į demonstracijas savaitgaliais. Kiekvieną šeštadienį akcijas rengiančios moterys nusipelno pagarbos, pridūrė E. Makronas.

Tačiau paskutinysis Europos diktatorius A. Lukašenka neįsiklausė įPrancūzijos lyderio žodžius ir vietoj to kad užleistų vietą naujajai Baltarusijos prezidentei, šios šalies nacionalinei lyderei Svetlanai Tichanovskajai, rekomendavo E. Makronui verčiau užsiimti savo šalies vidaus reikalais.

„Valstybės vadovas susipažino su Prancūzijos kolegos pareiškimu“, – valstybinei agentūrai BelTA sakė Baltarusijos prezidento atstovė spaudai Natalija Eismont.

Pasak jos, A. Lukašenka pažodžiui pasakė taip: „Pirma. Kaip šalies prezidentas, vadovaudamasis paties pono Makrono principais (esančiais jo pareiškime-kvietime atsistatydinti), noriu pasakyti, kad Prancūzijos prezidentas, vadovaudamasis savo logika, turėjo atsistatydinimas prieš dvejus metus – kai Paryžiaus gatvėse pasirodė „geltonosios liemenės“. Bėga metai, „liemenės“ vis dar gatvėse, ponas Macronas stebėtinai vis dar eina savo pareigas, o Prancūzija tapo šalimi, kurioje masiniai protestai tapo įprastu reiškiniu“.

Be „geltonųjų liemenių“ A. Lukašenka paminėjo besikartojančias Prancūzijos problemas dėl BLM judėjimo ir musulmonų protestus Marselyje bei Lione.

„E. Makronui vertėtų mažiau žvalgytis aplinkui ir vietoj to užsiimti Prancūzijos vidaus reikalais“, - pareiškė A. Lukašenka.

P. S. Vaizdai ne iš Baltarusijos: