Žiurkės ir melagiai

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-09-26 16:23:00, skaitė 1520, komentavo 4

Žiurkės ir melagiai

Prieš metus Alytuje vykęs padangų perdirbimo gamyklos „Ekologistika“ gaisras atskleidė zoologijai kol kas mažai žinomą žiurkių gebėjimą: padeginėti gamyklas. LRT rašoma, kad „įmonės vadovas dėl gaisro kaltina užsidegusį graužiką“. Anot jo, „greta kilo nedidelis gaisras, nuo jo užsidegė graužikas, jis galėjo atbėgti į įmonės patalpas“. „Degantis graužikas galėjo sukelti tokį didelį gaisrą.“

Žiurkės ir melagiai

Kad degantis gyvūnas gali padegti namą yra žinoma. Prieš kelis dešimtmečius neadekvatus Maišiagalos miestelio priemiesčio gyventojas labai žiauriai „nubaudė“ nepaklusnų katiną. Padegė jo uodegą. Šis elgėsi visai „logiškai“: nubėgo slėptis į namus. Namas sudegė. Tuomet pro šalį važiavau senuoju keliu į Širvintas ir pats mačiau šį žiauraus ir durno šeimininko sudegintą namą.

Dažniausiai gaisrus žiurkės sukelia ne todėl, kad laksto degančios, o todėl, kad retsykiais pragraužia elektros laidus. Nuo jų dažnai kenčia automobilių savininkai. Yra net specialus purškalas automobilistams, kuris atbaido graužikus, kad jos „neremontuotų“ automobilių elektros sistemos.

Žiurkės ir melagiai

Graužikai ne tik laboratoriniai gyvūnai, Izraelyje jie naudojami muitinėje, kad ieškotų sprogmenų ir narkotikų. Tai žymiai pigiau už šunis.

Nuotraukoje gigantiška afrikinė žiurkė, vardu Magava, kuri gavo aukso medalį už narsą. Medalį skyrė pagalbos gyvūnams organizacija PDSA už žiurkės narsą ieškant minas ir sprogmenis. Kombodžoje ši afrikinė sterblinė žiurkė per 7 metus rado 39 minas ir 28 kitus pavojingus objektus, kurie čia liko nuo aštuntame dešimtmetyje vykusio pilietinio karo laikų.

Tačiau būna ir taip, kad žiurkės ir pačios tampa padegėjomis. Indijos Hyderabado mieste ofiso darbuotoja, paliko neužgesintą smilkalą. Po darbo dienos į ofisą atėjusi žiurkė atrado šį ugnies šaltinį, gali būti norėjo pasmaguriauti dar nesudegusio smilkalo dalimi, ir numetė nuo stalo po kėde. Nuo tos nelemtos žvakės užsidegė kėdė, o po to ir visas ofisas. Filmavimo kameros visą tai įamžino.

Žiurkės ir melagiai

 

Žiurkės ir melagiai

Sveikatos apsaugos ministras, melagis ir vagis, kaip gerai žinome, neegzistuojančios pandemijos pretekstu užsimojo sunaikinti restoranus. Apie feikinę pandemiją ir feikinius skiepus nuo jos pasakoja garsūs gydytojai:

https://youtu.be/FIfdmGuQ5h8

https://youtu.be/yIO2k8IOU9U

Žinia, restoranai - mėgiama graužikų industrija, kur jie randa maisto. Vilniuje gi Sveikatos ministerija kaip tik yra restoranų gatvės (Vilniaus g-vė) pabaigoje.

Žiurkės ir melagiai

Man, kelis dešimtmečius dirbusiam molekulinės biologijos srityje, kai ką apie DNR, RNR ir virusus išmanančiam, visas tas aplink Covid-19 skleidžiamas melas ganėtinai pabodo. Gal, sakau, pašnabždėti kokiai ilgauodegei Vilniaus gatvės gyventojai apie baisų melagį ir medicinos profanuotoją Veryga, kuris ne tik į ožio ragą varo restoratorius, kankina pasilinksminti norintį jaunimą, bet ir engia smulkius šios gatvės gyventojus? Gal joms papasakoti Alytaus istoriją, apie Indiją?

P.S. Aš manau, kad dėl siaubingo gaisro Alytuje kaltos ne žiurkės, o savininko gobšumas ir reikiamos priešgaisrinės apsaugos nebuvimas. Apie tai pasakojamas ir žemiau pateikiamame video.

https://youtu.be/jwx89rnznBQ