Vytautas Landsbergis. BAIMĖ IKI PAŽALIAVIMO

Autorius: Vytautas Landsbergis Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vyta... 2020-09-22 11:19:00, skaitė 1552, komentavo 6

Vytautas Landsbergis. BAIMĖ IKI PAŽALIAVIMO

Iš pradžių nelabai įdomu buvo sklaidyti naują „Dinastijos“ versiją vardu „Neliečiamieji“, bet pasklaidžiau. Atsiveria didelė politinių valstiečių (neužgaunant tikrų valstiečių ūkininkų) ir jų agronomo desperacija. Ji panaši man į senas J. Borisovo pastangas nustumti V. Adamkų prezidento rinkimuose, kai paskutinę dieną finansavo trišimtątūkstantinį bulvarinio laikraščio tiražą, dykai dalijamą, kad žūtbūt laimėtų Lietuvos gelbėtojas Rolandas. Reikėjo berniukams, talkino „Strekoza“ žiogeliai, rėmėjui Jurai kantriai laukiant VSD vadovo posto.

Dabar didžiuliu tiražu, kerštinguoju R. Janutienės stiliumi bei pavyzdžiu, užpulti keli žmonės turintys vieną pavardę. Iš jos daromas baubas rinkimų vaikučiams.

Kadangi tai ir mano pavardė, matau metų metais kurptą mėšlyną; stoka tik sugriautų kolūkmečio fermų šiferio, kurį AT pirmininkas tada nusitempė lėktuvu į JAV, kad panaudotų šeimos pilaitės statybai Monblano viršūnėje. Gal ta Šveicarijos pasaka dar palikta papildomiems komunos tipo trolininkams.

Šiaipjau atrodytų, nieko nauja. Juoda darniųjų neapykanta ir troškulys sunaikinti „priešą“. Neaišku tik viena: kodėl ketverius metus ištisai daužomieji vadinami neliečiamaisiais? Parijai? Juk būtent daugumiečiai, kurie bet kokį korupcinį tyrimą gęsindavo dauguma balsų ir „vsio zakonno“, buvo neliečiami nei prokurorų, nei VRK. Nebent spalį praloštų rinkimus ir nebeturėtų lemiamų daugumų. To išties baisu, tuo paaiškinamos ir isterikos.

Beje, Naisių kontoros kūrinys dviejų dalių, gal sulipdytas iš dviejų pirminių projektų. Antroji dalis – karas prieš kitą mirtiną priešą Roką Masiulį. Tas tikrai supykdė šventąją valstietiją, kai sutrukdė planingai pasiimti Klaipėdos uostą su visais pelno srautais. Vėliau susitvarkyta, bet laiko atėmė. Gal ir pinigų, tai visuomet skaudžiausia.

Atrodytų, ši keršto banga galėjo būti palikta atskirai Ramūno – Roko dvikovai. Tegu tvatinasi, aiškinasi. Ne, sulipdė į vieną sumuštinį prieš konkurentę partiją TS-LKD. Gal rinkimų vaikučiai neatskirs.

Naisiai geriausiai atsiskleidžia, kai puola tuos, kurie priešinasi Astravo avantiūrai.

Dar būdingas didysis melas apie vieną eurą, už kurį „įsigyta“ didžiulė skola, bet įsigytoji skola, kurią reikės išmokėti, riksmų riksmais vadinama „sklypu“. Už vieną eurą! Kliedesys, o turguj efektingas.

Liko pora-trejeta savaičių. Po šios apskaičiuotos neliečiamųjų „valstiečių“ atakos – karbo trąšų salvės – lauktina bet ko. Čia veikiau įžanga, nors ir puota maro metu. Reiktų vis dėl to užjausti darbščių artojų šeimą, kuriai vaidenasi diktatūrinės valdžios pabaiga. Tąsyk ir galima atsakomybė už piktnaudžiavimus, korupciją net pandemijos metu, patyčias iš visų kitų ligonių, smulkiųjų ūkininkų sisteminį nuvarymą nuo žemės, miškų ir vandenų niokojimą ir valstybės valdymo nesąmones. Panašu į mielo kaimyno Lukašenkos konvulsijas. Taigi, dar pamažu, dar toliau dar bus gražu.