Suslikas, suka, narsus!

Autorius: Anno Šaltinis: https://cont.ws/@fanc/1786326... 2020-09-20 19:38:00, skaitė 1765, komentavo 9

Suslikas, suka, narsus!

JevroSojūzo galiniame kieme, kaip man atrodo, sudaryta eilė iš šalių-dalyvių dalyvaujančių šioje Jevrotusovkėje, kurioje joms porcijomis dalijamas politinis svoris ir pinigai vieniems ar kitiems klausimams ir užduotims spręsti.

Na, neturiu aš kitokio paaiškinimo, kodėl Pribaltikos Lietuvos mikrorajonas staiga taip apšakalėjo nuo savo nežinia iš kur atsiradusio reikšmingumo.

Iš pradžių jie savo part-susirinkime „išrinko Baltarusijos prezidentą“, apie ką nedelsiant pranešė pasaulio bendruomenei. Tada jie skubiai pabėgusiai nuo savo tautos „naujaišrinktajai“ Svetlanai Tichanovskajai - Chuanitai Guadovskajai, suteikė prieglobstį su pilnu pensionu.

Visi Rusijos veiksmai šiuo atveju, žinoma, yra ne kas kita, kaip bandymas kištis. Kaip gi be šito? Tai nesikeičianti pastarųjų metų tradicija.

Lietuvos parlamentarai netgi „išstenėjo“ iniciatyvą boikotuoti bet kokius Baltarusijos ir Rusijos susitarimus, motyvuodami tuo, kad tai, jų nuomone, tai „apribotų Baltarusijos liaudies suverenitetą“.

O dabar tie vietiniai parlamentarai manosi turintys teise kalbėti nei daugiau ir ne mažiau o Baltarusijos liaudies vardu.

Aš nesu politologas, bet, mano nuomone, būtent taip ir atrodo tiesioginis kišimasis į suverenios valstybės reikalus.

Kažkuriuo tai momentu, matyt galutinai įtikėję savo jėga, galybe ir reikšmingumu, lietuviški buvę draugai (draugas - komunistų partijos narių kreipimasis vienas į kitą) atviru tekstu paragino Rusiją „nesikišti į Baltarusijos reikalus“.

Suslikas, suka (kalė rus.), narsus! Ne kažkam-tai suaugę dėdės leido, kad Lietuva pagrasintu, o pačiai Rusijai!

Negalima nesutikti - Lietuva stengiasi kaip moka. Ji iš visų jėgų bando vaidinti "didžios europinės valstybės" rolę , atidirbdama parodytą pasitikėjimą kartu su JevroSojūzo pinigine “podačke”, ragindama kitas šalis stoti į kovą su Rusija ir pradėti „teisingai“ reaguoti į tai, kas vyksta Baltarusijoje.

Tik koks tikslas taip draskytis, jei tu labai greitai išsikvėpsi?

Lietuva priklausoma nuo Baltarusijos, nuo jos krovinių. Dabar Rusija ir Baltarusija jau svarsto dėl visų prekybos srautų iš Klaipėdos jūrų uosto perkėlimo į rusiškus, o tai, minutėle, sudaro 30% Lietuvos biudžeto.

Bet suslikas, matyt, dar yra ir bebaimis!

Arba jis paprasčiausiai nedaaugo iki lytiškai subrendusio individo, nes kritinis mąstymas nesusiformavęs, priežasties-pasekmės ryšių nemokama atsekti:

- nėra krovinio - nėra darbo,

 - nėra darbo - nėra pinigų ir nedarbas, 

- nėra pinigų ir nedarbas - ekonomikai  pizdi@c.

Bet Lietuva yra pasirengusi daryti net tokias aukas vardan... Beje, o iš tikrųjų, vardan ko?

Kodėl taip plėšyti penktąjį atramos tašką už liaudį ir šalį, kuriai, objektyvumo dėlei, į lietuvišką dvasią nusispjauti?

Ne kitaip, o europietiškos laisvės dvasia, dosniai pakrapinama finansais,  išprovokuoja tokį iki šiol nematyta tarptautinį aktyvumą.

Rusijos užsienio reikalų ministerija jau įvardijo Pribaltikos Lietuvos mikrorajono veiksmus „Baltarusijos suvereniteto pažeidimu, peržengusiu visas padorumo ribas šios šalies atžvilgiu“.

Tačiau kaimynai vis dar nenurimsta, jie dar ir pamokinti nusprendė:

„Pažvelkite į baltarusiai į mūsų pasiekimus - jei jūs judėsite į Europą, pas jus viskas bus kaip ir pas mus“.

Adekvačiai mąstantis Minskas, tuo momentu, prunkščia į kumštį ir tvirtu balsu, stengdamasis nežvengti, atsako:

"Eitumėt jūs nach@i ... į tą savo Europą. Mes nesame vaikai ir patys susitvarkysime su viskuo savo šalyje. Net su savo rinkimais.

Ir ant jūsų pasiekimų mes taip pat dėjom, nereikia mums jų: nei mokamų medicinos paslaugų, nei brangių komunalinių paslaugų “.

Nežinia, kuo tai baigsis. Lietuvos mikrorajonas vargu ar gaus kokius nors dividendus, tačiau gali labai lengvai prarasti paskutinius savo gerbuvio likučius.

Juk suslikui niekas nepaaiškino, kad tai yra besąlygiško lojalumo ir įsiteikimo JevroSojūzo norams kaina.