Karbauskis pristatė sensacingą žurnalą apie Landsbergius ir kitus „neliečiamuosius“ Lietuvoje (žurnalo el. versija)

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/karb... 2020-09-19 12:52:00, skaitė 1935, komentavo 12

Karbauskis pristatė sensacingą žurnalą apie Landsbergius ir kitus „neliečiamuosius“ Lietuvoje (žurnalo el. versija)

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis į žurnalą surinko informaciją, kaip „neliečiamieji“ ir jų bičiuliai „patekdavo prie valstybės strateginių įmonių vairo, kaip per ofšorus neskaičiuodami žarstė valstybės milijonus, žinodami, kad įmonių nuostolius padengs paprasti Lietuvos gyventojai

Apie žurnalą „Neliečiamieji“ Ramūnas Karbauskis parašė savo Facebook paskyroje:

Visus praėjusius ketverius metus mano viešinti epizodai apie prieštaringus santykius tarp stambių verslo grupių ir aukščiausių valstybės politikų, dešimtmečius valdžiusių Lietuvą, tapo leidiniu, kurį pavadinome „Neliečiamieji“.

Turiu teisę ir jaučiu pareigą pasakyti žmonėms, kodėl mūsų taip nemėgsta Landsbergiai, konservatoriai ir jiems pataikaujančios partijos, pradedant liberalais, baigiant G. Palucko vadovaujamais socialdemokratais, kurie tapo konservatorių satelitine partija.

Žmonės turi žinoti, kas sieja Landsbergių šeimos verslą, konservatorių partiją su privačiais pensijų fondais; kaip buvo padaryta milžiniška žala valstybei, žmonėms, ekonomikai nesąžiningai vystant šaliai reikalingus strateginius projektus, kaip iš jų vystymo buvo ciniškai pelnomasi, visiškai negalvojant nei apie projektų reikšmę valstybei, nei apie atsakomybę prieš Lietuvos žmones.

Kad būtų visiems aišku, kuomet pasipils visokios manipuliacijos ir purvas, dar kartą atsakingai pareiškiu, kad mes remiame ir palaikome valstybei reikšmingus strateginius, energetinę nepriklausomybę garantuojančius projektus, tačiau nepritariame mokesčių mokėtojų pinigų švaistymui ir ciniškam „neliečiamųjų“ elgesiui, kurį dangstė (o gal ir tebedangsto?) „stogai“, prokurorams draudę pradėti ikiteisminius tyrimus.

Net neabejoju, kad po šio leidinio pasirodymo konservatoriai mus vėl ims kaltinti, kad dirbam ne Lietuvai, tačiau man per šiuos metus kilo taip pat daug klausimų. Pavyzdžiui, o kam gi dirba jie, nes visur, kur jie pasirodydavo, pasibaigdavo nuostoliais, pradedant Mažeikių naftos pardavimu, baigiant SGD projekto įgyvendinimu?

Aš net negalėjau įsivaizduoti, kad tokio masto dalykai dėjosi mūsų valstybėje, kol nepradėjo liudyti D. Grybauskaitės valdomos prezidentūros užtildyti prokurorai. Jie negalėjo apginti Jūsų bei valstybės interesų, nes jiems neleista to padaryti. Jiems neleista tirti, kaip „neliečiamieji“ ir jų statytiniai viena ranka švaistė valstybės milijonus konsultacijoms, perkant orą, o kita – iš esmės tuo pat metu nurėžinėjo pensijas ir kitas žmonių pajamas, kurie turėjo padengti „neliečiamųjų“padarytus nuostolius.

Manau, Jums taip pat kils daug klausimų, kodėl mūsų valstybėje vyko dalykai, apie kuriuos Jūs nieko negalėjote sužinoti, nes visi tylėjo, pradedant aukščiausia valdžia, baigiant žiniasklaida.
Ar norite, kad „neliečiamieji“ sugrįžtų ir tęstų tai, ką pradėjo ir mes jiems sutrukdėme? Jau greitai galėsite atsakyti į šį klausimą atėję prie balsavimo kabinų.

„Neliečiamieji“ jau keliauja per Lietuvą ir kol žurnalas nepateko į Jūsų rankas, kviečiu skaityti elektroninę versiją: Skaityti knygos elektroninę versiją (spausti čia)

Egidijus Paulauskas

Jeigu tai traktuojama kaip politinė reklama, ji viešinama savanoriškai ir neatlygintinai