Politinės prostitucijos dugnas: L. Linkevičius pareiškė, kad dabartinė Baltarusijos valdžia neturi teisės valdyti šalies

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/poli... 2020-09-12 11:49:00, skaitė 1548, komentavo 6

Politinės prostitucijos dugnas: L. Linkevičius pareiškė, kad dabartinė Baltarusijos valdžia neturi teisės valdyti šalies

Buvęs sąžiningas komunistas Linas Linkevičius teigia, kad dabartinė Baltarusijos valdžia neturi nei moralinės, nei politinės teisės kalbėti ir imtis bet kokių veiksmų Baltarusijos žmonių vardu.

Gal Linui reikia priminti kaip Lietuvos politikai papirkinėjo žmones su alumi ir milteliais dvi dienas, kad šie išbalsuotų referendume į Europos sąjungą. Tai legalu, tai galioja?! Linai, ką darysi, kai pasikeis dabartinis šeimininkas, negi ir vėl persidažysi?

Lietuvos politikai mano, kad turi teisę nurodinėti Baltarusijai

Rugsėjo 11 dieną užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius virtualioje diskusijoje su Europos Parlamento (EP) nariais Rasa Juknevičiene, Andriumi Kubiliumi, Aušra Maldeikiene, Liudu Mažyliu, Juozu Oleku ir Broniu Rope aptarė Lietuvai aktualius Europos Sąjungos (ES) darbotvarkės klausimus.

Daugiausia dėmesio skirta ES atsakui į situaciją Baltarusijoje. „Atsižvelgiant į tai, kad rinkimai Baltarusijoje buvo suklastoti, dabartinė Baltarusijos vadovybė neturi nei moralinės, nei politinės teisės kalbėti ir imtis bet kokių veiksmų Baltarusijos žmonių vardu. ES turi parodyti, kad yra vieninga ir reikalaus atsakomybės už Baltarusijoje vykdomas represijas. Kviečiame Europos Parlamentą dirbti kartu, pasisakant už skaidrių rinkimų Baltarusijoje poreikį. ES numatytų sankcijų nepakanka, turime reikalauti teisinės atsakomybės už padarytus nusikaltimus“, – sakė ministras L. Linkevičius.

Europarlamentarai informavo, jog rugsėjo 14-17 dienomis vyksiančioje EP plenarinėje sesijoje ketinama balsuoti dėl EP rezoliucijos situacijos Baltarusijoje tema. Bus siekiama, kad šioje rezoliucijoje, būtų numatyta ir konkreti ES finansinė parama Baltarusijos demokratinėms jėgoms.

Susitikime akcentuotas Rusijos vaidmuo Baltarusijos įvykiuose, ypač pasireiškiantis per intensyvėjančias hibridines veiklas, nukreiptas prieš visą ES. „Turime ir toliau duoti stiprų atkirtį propagandos manipuliacijoms. ES šalių vienybė yra geriausias atsakas į hibridines grėsmes, kylančias iš Rusijos,“- kalbėjo ministras L. Linkevičius.

Pokalbio metu taip pat aptarti kiti ES darbotvarkės klausimai. Kalbėdamas apie daugiametį ES biudžetą, ministras L. Linkevičius akcentavo, jog Lietuva tikisi EP pritarimo pateiktam projektui, ypač Lietuvai aktualiose srityse: užtikrinant pakankamą finansavimą Sanglaudos politikai, suvienodinant tiesiogines išmokas žemdirbiams, skiriant finansavimą Lietuvai svarbiems infrastruktūros projektams.

Ministras pasidžiaugė sėkmingu bendradarbiavimu su europarlamentarais ir pakvietė juos aktyviai dalyvauti būsimoje Konferencijoje dėl Europos ateities.

SN inf.