Lietuvos URM vadovas prisidėjo prie santykių su Rusija žlugimo, pareiškė Udalcovas

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2020-09-12 11:16:00, skaitė 1228, komentavo 6

Lietuvos URM vadovas prisidėjo prie santykių su Rusija žlugimo, pareiškė Udalcovas

Anot diplomato, kiekviena valstybė turi tokius lyderius ir užsienio reikalų ministrus, kuriuos ji nusipelnė

VILNIUS, rugsėjo 11 — Sputnik. Rusijos ambasadorius Lietuvoje Aleksandras Udalcovas pareiškė, kad Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius labai prisidėjo prie Vilniaus ir Maskvos santykių žlugimo. Apie tai jis papasakojo savo kalbos metu tarptautinėje vasaros mokykloje "Studia Baltica X", kuri vyksta Kaliningrade.

Pasak diplomato, kiekviena valstybė turi tokius lyderius ir užsienio reikalų ministrus, kuriuos ji nusipelnė.

"[Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas] Linkevičius taip pat yra Rusijos ir Lietuvos tarpvyriausybinės komisijos lietuviškos dalies pirmininkas. Tai apskitai paradoksas, kad užsienio reikalų ministras yra [komisijos vadovas]. Tai yra ekonomiškas organas, jis skirtas išspręsti ekonominius, bankinius, kažkokius kitus klausimus. Jis nė kartą nesušaukė šios komisijos nuo 2012 metų, jei neklystu, ir labai asmeniškai prisidėjo prie mūsų santykių žlugimo", — portalas RuBaltic.ru cituoja ambasadoriaus žodžius.

Kaip pabrėžė Udalcovas, jei tai yra prioritetas Užsienio reikalų ministerijos vadovui, tai "atitinkama charakteristikas jam turėtų būti aiški, tiksli ir suprantama".

Anksčiau Linkevičius pareiškė, kad Briuselis neturi pagrindo keisti savo politiką Rusijos atžvilgiu. Jis dar kartą pabrėžė, kad Maskva neva vykdo "agresyvią užsienio politiką" kaimyninių šalių atžvilgiu.

Rusijos ir Lietuvos santykiai pablogėjo per dešimties metų buvusios respublikos vadovės Dalios Grybauskaitės, žinomos dėl griežtų antirusiškų pareiškimų ir rusofobiškos pozicijos, valdymo laikotarpį. Dabartinė šalies vadovybė laikosi tos pačios linijos ir reguliariai skelbia pareiškimus apie "Rusijos grėsmę".

Be to, Baltijos šalys reguliariai pasirašo gynybos sutartis su JAV didelėms sumoms ir didina karinės technikos skaičių regione, nepaisant to, kad Maskva ne kartą pareiškė apie savo taikius ketinimus.

Be to, Maskva ir Vilnius turi nemažai nesutarimų istoriniais klausimais.

Kaip pareiškė Udalcovas, Vilnius Maskvos demonizavimą pavertė kone nacionaliniu prioritetu.