Ekspertas: Baltarusijos tranzito gavimas Rusijai bus sėkmė

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/economi... 2020-09-08 09:05:00, skaitė 1075, komentavo 3

Ekspertas: Baltarusijos tranzito gavimas Rusijai bus sėkmė

Be to, tokie Minsko veiksmai pakenks Lietuvai, o tai būtų racionalūs žingsniai atsižvelgiant į Lietuvos politiką kaimyninių valstybių atžvilgiu, mano ekspertas Stanislavas Mitrachovičius

VILNIUS, rugsėjo 8 — Sputnik. Iki rugsėjo pabaigos Rusija ir Baltarusija parengs abipusiai naudingas sąlygas Baltarusijos naftos srautams iš Lietuvos uostų perkelti į Rusijos.

Konkurso "Rusijos lyderiai" finalo metu RF Energetikos ministerijos vadovas Aleksandras Novakas žurnalistams sakė, kad šalis turi visus reikiamus pajėgumus, o pervežimo apimtis vertinama nuo trijų iki keturių milijonų tonų.

Interviu Sputnik Lietuva Stanislavas Mitraсhovičius, Finansų universiteto prie Rusijos Federacijos vyriausybės ir Nacionalinio energetinio saugumo fondo ekspertas, pažymėjo, kad Rusija jau daugelį metų iš eilės pasiūlė Minskui eksporto srautus perkelti į Rusijos uostus, tačiau Baltarusija ilgą laiką nenorėjo atsisakyti bendradarbiavimo su Lietuva.

"Bet matote, reikėjo tokios situacijos, kaip dabartinė. Na, jei ji tikrai bus įgyvendinta, tai bus didžiulė sėkmė Rusijai. Visų pirma, tai sujungs mus su Baltarusija, suteiks mūsų operatoriams ir uostų savininkams galimybę užsidirbti pinigų, tai, be abejo, mums naudinga", — sakė jis.

Ekspertas pažymėjo, kad tokie Minsko veiksmai padarys tam tikrą žalą Lietuvai, o tai būtų racionalus žingsnis Baltijos respublikos vykdomos politikos Baltarusijos ir Rusijos Federacijos atžvilgiu sąlygomis.

"Bet čia mes turime būti atsargūs ta prasme, kad čia turime įsitikinti, kad visa tai vyksta ne žodžiais, o darbais. Jei taip atsitiks, žinoma, tai, žinoma, bus rimta Rusijos sėkmė", — sakė jis.