Estija planuoja įsigyti karinę įrangą ir minas, kad "sulaikytų Rusijos Federaciją"

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/baltic/... 2020-09-07 10:40:00, skaitė 1035, komentavo 4

Estija planuoja įsigyti karinę įrangą ir minas, kad

Kaip teigiama pranešime, pasak Talino, susirūpinimą kelia Rusijos didieji desantiniai laivai Baltijos šalyse

VILNIUS, rugsėjo 6 — Sputnik. Estijos gynybos ministras Juri Luikas sakė, kad šalis planuoja kartu su JAV pirkti radarus, ryšių įrangą ir minas "Rusijos veiklos Baltijos regione fone".

"Estija pirks radarus, ryšius ir minas, atsižvelgdama į Rusijos veiklą Baltijos regione, pirkimus planuojama atlikti kartu su JAV. Rusijos pratybos tęsiasi. Ir mūsų regione. Rudenį vyks plataus masto pratybos "Kaukazas", kuriose dalyvaus 150 tūkstančių karių. Dalis "Kaukazo" pratybų taip pat veikia mūsų Vakarų apygardą ir Vakarų apygardos karius, — Estijos televizijos ir radijo laidų ERR portalui sakė jis.

Pasak ministro, Rusijos kariuomenės veikla regione visų pirma yra susijusi su oro manevrais, "NATO lėktuvai nuolat skrenda perimti rusų". Luikas teigia, kad "rusai skrenda be skrydžio plano ir įtraukto atsakiklio, tai yra, civiliniai radarai jų nemato".

Gynybos ministras taip pat tvirtina, kad Rusijos jūrų pratybos Baltijos jūroje taip pat sustiprėjo.

"Labiausiai kelia nerimą tai, kad Rusija pratybose naudoja tris didelius desantinius laivus, kurie sugeba pristatyti visą amfibijų batalioną visur, kur tik nori Rusija. Todėl tokių laivų judėjimas Baltijos jūroje kelia labai didelį nerimą", — sakė jis.

NATO nuolat didina kontingentų skaičių prie Rusijos sienų. Baltijos valstybės, įskaitant Lietuvą, aktyviai sudaro didelio masto gynybos sutartis su JAV, aiškindamos tai kaip "Rusijos grėsmę", nors Maskva ne kartą neigė šiuos kaltinimus.

Be to, pastaraisiais metais NATO vis dažniau vykdo pratybas prie Rusijos sienų. Oro erdvėje dažnai vyksta provokacijos — Rusijos naikintuvai reguliariai perima aljanso lėktuvus.

Tuo pačiu metu Maskva ne kartą pabrėžė, kad neketina pulti nė vienos šalies ir Vakarų aljansas tai puikiai žino. Rusija taip pat paprašė Pentagono nutraukti provokacijas, įskaitant žvalgybą prie Rusijos teritorijų, tačiau JAV neatsako į Maskvos raginimus.