Tereikia atsivežti baltarusius ir Lietuva taps aukštųjų technologijų „Naujaisiais Vasiukais“!

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-09-06 15:18:00, skaitė 1357, komentavo 5

Tereikia atsivežti baltarusius ir Lietuva taps aukštųjų technologijų „Naujaisiais Vasiukais“!

Kelnės pilnos, kvapas bjaurus, bet amerikoniškos marionetės nausėdos ir linkevičiai mėgina nutaisyti optimistiškas minas ir vaidinti laimėtojus. Ką jie ir daro. Klaipėdos uostas neteks 100 milijonų pajamų ir ims merdėti, žmonės liks be darbo ir be pajamų. Prie suskilusios geldos liks geležinkeliai, fūrininkai. Su penktadienį Minske viešėjusiu Rusijos premjeru Michailu Mišustinu dėl krovinių tranzito į Ust Lugos ir Peterburgo uostus susitarta. Taškas.

Investuotojų forumo tarybos pirmininkas Rolandas Valiūnas Lietuvos Ryto televizijai, kaip koks „Didysis kombinatorius“ Ostapas Benderis, aiškino apie Lietuvą - „Naujuosius Vasiukus“ - programistų Meką, tokį „Silikono slėnį“ Neries ir Nemuno slėniuose.

Ponas Valiūnas mums, matematikos ir ekonomikos nesuprantantiems, paaiškino: „baltarusių sukurta nauda galėtų būti milijoninė!“

Jis pasakė: „Tarkim mums pavyks pritraukti 1000 specialistų. Jų atlyginimas – 2000 eurų.“

Toliau investicijų Saliamonas skaičiavo taip: 1000 x 2000 x 12 = 24.000.000 eurų, iš kurių 40 procentų skiriama mokesčiams. „Tai sudarys 9,6 milijonai eurų“, - pasakė Valiūnas.

O dabar aš paskaičiuosiu kitaip: iš šimto Klaipėdos uoste pradirbtų 100 baltarusiškų milijonų atėmus 9,6 milijonus (tariamai jų uždirbtus „Naujuose Vasiukuose“) balanse gauname minus 90,04 milijonus!!!  

O paskaičiuokime problemas su naujakuriais. Kokias mokyklas lankys jų vaikai? Lietuviškas? Aišku, kad rusiškas. Aš vilnietis. Integruoti rusus (rusus, baltarusius, ukrainiečius) pavyko tik trečioje kartoje. Vyresnieji, net visą gyvenimą gyvenantys Vilniuje, „nelaužo“ liežuvio su lietuvių kalba.

Ką daro Lenkija? Lenkijoje baltarusių studentams dėstomoji kalba – lenkų. Aštuoni šimtai tūkstančių baltarusių turi „lenko kortas“. Lenkijos radijas vakar informavo, kad šalies vyriausybė dirba, kad supaprastinti visų Pirmoje ir antrojoje Žečpospolitoje gyvenusių palikuonių laisvą apsigyvenimą Lenkijoje. Į pirmos Žečpospolitos (1569-1795) įėjo Lenkijos, Lietuvos, Baltarusijos, Ukrainos ir Rusijos teritorijos. Į antrą Žečpospolitą (1918-1939) įėjo dabartinės Lenkijos, Lietuvos, Baltarusijos ir Ukrainos teritorijos.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas Košut radijo laidoje prieš kelias dienas pasakė, kad po 10 metų Lenkija bus naująja Europos Vokietija“. Apie tai kalba jos ekonominiai rodikliai.

O kuo taps Lietuva, kuriai vadovauja pasipūtę egoistai ir marionetės, svajojantys apie sočius postus Briuselyje, bet ne apie Lietuvos ateitį? Aš manau, kad su tokiais vadovais skverneliais, nausėdomis ir linkevičiais Lietuva taps „Naujaisiais Vasiukais“ ir JAV tankų poligonais.