A. Lukašenka: „Jie sėdi ten – Varšuvoje, Vilniuje. Ir matome, kur pabėgo tie alternatyvieji“

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/aluka... 2020-08-24 00:55:00, skaitė 1231, komentavo 0

A. Lukašenka: „Jie sėdi ten – Varšuvoje, Vilniuje. Ir matome, kur pabėgo tie alternatyvieji“

Nuotr. bangkokpost.com

Paskutinysis Europos diktatorius Aleksandras Lukašenka apkaltino Lietuvą ir Lenkiją, esą jos kursto neramumus Baltarusijoje.

„Lankydamasis Gardine surengtame šalininkų mitinge, Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad „neramumus“ šalyje kursto užsienio valstybės, o kurstytojai neva yra Lietuva ir Lenkija“, - skelbiama nepriklausomo Žmonių partijos portalo publikacijoje „Lukašenka dėl neramumų Baltarusijoje kaltina Lietuvą ir Lenkiją: Vilnius ir Varšuva – kurstytojai“.

Informuojama, kad „A. Lukašenka taip pat perspėjo kaimynines šalis, įskaitant Lietuvą, kad jos gali sulaukti „atitinkamo atsako“ iš sąjunginės Baltarusijos ir Rusijos valstybės“.

„Tie, kurie visa tai koordinuoja, sėdi užsienyje, kaimyninėse šalyse. Būtent juos noriu perspėti: tai ne tik mūsų siena. Tai yra Sąjunginės valstybės (Baltarusijos su Rusija) siena ir KSSO (Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos) siena. Ir atsakas bus atitinkamas: Baltarusijos piktnaudžiautojams neatiduos.<...> Kurstytojai – ne gardiniečiai, ne baltarusiai. Jie sėdi ten – Varšuvoje, Vilniuje. Ir matome, kur pabėgo tie alternatyvieji, juk jų niekas neengė ir nevarė iš Baltarusijos“, - svarstė A. Lukašenka.

Prezidento rinkimų Baltarusijoje nugalėtoja, šios šalies nacionalinė lyderė Svetlana Tichanovskaja por pergalės rinkimuos iš karto rugpjūčio 11 d. atvyko į Lietuvą ir pagal Lietuvoje galiojančią tvarką dėl siaučiančios koronaviruso pandemijos privalo laikytis saviizoliacijos taisyklių dvi savaites, t. y. iki rugpjūčio 25 d. Baltarusijos lyderei tai netrukdo vadovauti protestams kaimyninėje šalyje, rugpjūčio 21 d. moteris surengė spaudos konferenciją Vilniuje (apie tai plačiau publikacijoje „Svetlana Tichanovskaja kažkuo priminė Laimutę Stankūnaitę (visa spaudos konferencija ir daugiau“).

Ekspertai.eu primena, kad tiek Lietuvos diplomatijos vadovas Linas Linkevičius, tiek ir valstybės lyderis Gitanas Nausėda paneigė A. Lukašenkos kaltinimus, esą Lietuva kursto neramumus Baltarusijoje.