Karantinas ir izoliavimas gelbėja ar žudo? Kurginianas apie koronavirusą (video)

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-08-13 11:05:00, skaitė 1160, komentavo 0

Karantinas ir izoliavimas gelbėja ar žudo? Kurginianas apie koronavirusą (video)

Analitikas ir politologas, judėjimo „Laiko esmė“ lyderis Sergejus Kurginianas pabrėžia, kad bet kurios politinės kovos pagrindiniu turiniu yra kova už interpretaciją neakivaizdžių politinių subjektų veiksmų. Pavyzdžiui, koronavirusinių (arba antikoronavirusinių) valdžios veiksmų. Interpretacijų visada bus keletas, juk bet kokie veiksmai gali būti iššaukti kaip rūpesčiu apie artimo gerovę, taip ir primityviu kvailumu ir egoizmu, o gal ir pikta valia. O situacijoje, kai nuo tavęs priklauso kiti žmonės, būtinybė išsiaiškinti tiesą, esančia už šių galimų interpretacijų, įgauna ypač svarbią reikšmę.

Kad minimizuoti interpretacinius iškraipymus, aiškina Kurginianas, būtina visų pirma atkreipti dėmesį į informaciją, kuria skelbia patys veikiantys asmenys ir kurie nesigiria šiais veiksmais. Pavyzdžiui, apie klaidingas prognozes dėl laukiamo mirtingumo nuo koronaviruso (o būtent šios prognozės tapo pagrindu daugelio klaidingų organizacinių ir apribojimo priemonių). Apie tai kalbėjo Maskvos meras Sergejus Sobianinas ir Rusijos federacijos sveikatos ministras Michailas Muraško.

Sergejus Kurginianas pažymi, kad dabar viso pasaulio politikai tvirtins, kad jeigu jie nesurengtų karantino, išsigandę siaubingų prognozių, tai šios prognozės taptų siaubinga realybe.

Bet kokį efektą turėjo iš tikrųjų ypatingos karantino priemonės?

Politologas pateikia nuomonę autoritetingo mokslininko, mikrobiologo Igorio Nikulino apie šias karantino priemones ir apie koronaviruso kilmę.

Tačiau nei nuomonę Nikulino, nei į nuomonę kitų stambių mokslininkų nebuvo atsižvelgta.

Be prognozių, sukurtų Nilo Fergiusono ir Imperinės Londono kolegijos, buvo ir kitos prognozės. Ir jos buvo paviešintos tuo pačiu metu su Fergiusono prognozėmis.

Prognozės Nobelio premijos laureato Maiklo Levito, neginčijamo autoriteto Vakarams ir Rusijos liberalams, buvo ypač tikslios. Tačiau jo nuomonė (o jis iš karto pareiškė, kad Fergiusonas užaukštino potiancialaus mirtingumo potencialą 10 – 12 kartų) buvo visiškai ignoruota grubiausiu būdu. O Fergiusono nuomonė buvo paimta kaip neginčijama veiklos programa, nors iš profesinio

požiūrio taško Levitas stovi keliais lygiais aukščiau Fergiusono.

Kurginianas mano, kad tam gali būti tik vienas paaiškinimas: Fergiusono prognozės ir rekomendacijos leido tam tikrai daliai pasaulinės elitos pasiekti tai, kas jai buvo reikalinga, o prognozės Nobelio laureato – trukdė.

Iki šiol nėra jokios reakcijos pasaulinių politinių lyderių į daugelio analitikų, mokslininkų ir praktikuojančių gydytojų pareiškimus dėl to, kad koronaviruso karantinas negelbėjo žmonių gyvybių, a žmones žudė.

Iki šiol nėra jokios reakcijos į PSO kvietimus išsiaiškinti viruso kilmę ir aplinkybes žmonių apsikrėtimo juo, o taip pat atlikti nešališką, nepriklausomą ir plataus masto vertinimą patirties, kurią tarptautinė bendrija įgijo kovodama su COVID-19.

Kurginianas nurodė pavojų, kad šį rudenį, ar po kelių metų, bus sukurtas virusas pavojingesnis už COVID-19. Arba esamą koronavirusą patobulins ir pateiks žmonijai iš naujo. Šią galimybę reikia ramiai ir kruopščiai išnagrinėti, mano Kurginianas.