„Facebook“, „Google“, „YouTube“, „Twitter“ cenzūravo Capitol Hill gydytojų vaizdo įrašą apie koronavirusą

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2020-08-01 12:25:00, skaitė 1282, komentavo 2

„Facebook“, „Google“, „YouTube“, „Twitter“ cenzūravo Capitol Hill gydytojų vaizdo įrašą apie koronavirusą

Šiandien „Facebook“ pašalino vaizdo įrašą, kurį paskelbė „Breitbart News“ ir kuris buvo vienas efektyviausių „Facebook“ įrašas pasaulyje pirmadienio popietę. Vaizdo įraše buvo kalbama apie spaudos konferenciją, kurią surengė grupė „America's Frontline Doctors“ ir kurią organizavo bei rėmė „Tea Party Patriots“. Spaudos konferencijoje dalyvavo reporteris Ralph Norman (R-SC) ir gydytojai, kurie dalijosi savo nuomonėmis apie koronavirusą ir medicininį atsaką į pandemiją. Vėliau „YouTube“ (kuri priklauso „Google“) ir „Twitter“ taip pat pašalinta iš spaudos konferencijos filmuota medžiaga.

Vaizdo įrašas susilaukė daugiau nei 17 milijonų peržiūrų per aštuonias valandas nuo tada, kai jis buvo patalpintas „Facebook“ ir jį stebėjo daugiau nei 185 000 žiūrovų.

Kalbant apie šio vaizdo įrašo plitimo greitį, buvo sumuštas greičiausiai plintančio vaizdo įrašo rekordas, lyginant jį su daugeliu kitų žinomų „Facebook“ paskyrų įrašais, tokių kaip Hillary Clinton, red. Franklin Graham ir Kim Kardashian paskyrose esančiu turiniu.

Renginį organizavo „America's Frontline Doctors“ grupė, kurią įkūrė gydytojas ir advokatas Simone Gold. Grupę sudarė gydytojai ir Simone Gold. Jie visi kalbėjo apie tai, kas yra vadinama „masine dezinformacijos kampanija“ apie koronavirusą. Renginyje kalbėjo ir Normanas.

„Jei amerikiečiai ir toliau leis vadinamiesiems ekspertams ir žiniasklaidos asmenybėms priimti sprendimus, šis Amerikos konstitucinės Respublikos ir atstovaujamosios demokratijos eksperimentas bus nutrauktas“, - rašoma renginio informacijos puslapyje.

Renginį organizavo ir rėmė „Tea Party Patriots.“

„Pašalinome šį vaizdo įrašą, kad neplistų melaginga informacija apie COVID-19 išgydymą ir vaistus“, - pasakojo „Facebook“ bendrovės atstovas Andy Stone „Breitbart News.“ Bendrovė nenurodė, kurią vaizdo įrašo dalį ji laikė „melaginga informacija“, su kuo ji konsultavosi, kad priimtų tokį sprendimą ir kokiu pagrindu jis buvo padarytas.

Tada Stone'as pridūrė, kad platforma nukreips vartotojus, kurie dalinosi šiuo įrašu ar jį žiūrėjo į informacinį bloką apie „mitus, kuriuos kūrė PSO“.

„Facebook“ priimtą sprendimą cenzūruoti tiesioginį srautą greitai įvykdė „YouTube“, „Google“ priklausanti vaizdo įrašų platforma. Prieš pašalinant vaizdo įrašą, „YouTube“ šis vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas daugiau nei 80 000 kartų.

Po to, kai „Facebook“ ir „YouTube“ pašalino vaizdo įrašą, „Twitter“ pasekė pavyzdžiu ir pašalino „Breitbart News“ „Periscope“ tiesioginę spaudos konferenciją. Tada Džeko Dorsey platformoje taip pat buvo apribota oficiali „Breitbart News“ paskyra, nurodant, kad pasidalinti įrašai su nuorodomis į daugybę informacijos apie spaudos konferenciją pažeidžia platformos COVID-19 politiką.