Kodėl koronavirusas svarbesnis už kitas ligas, nuo kurių miršta kur kas daugiau žmonių?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kode... 2020-07-11 13:41:00, skaitė 1349, komentavo 6

Kodėl koronavirusas svarbesnis už kitas ligas, nuo kurių miršta kur kas daugiau žmonių?

Higienos instituto Sveikatos informacijos centro duomenimis, Lietuvoje 2019 m. mirė 38281 žmogus

Lietuvos gyventojų mirties priežasčių struktūra jau daugelį metų išlieka nepakitusi. Trys pagrindinės mirties priežastys – kraujotakos sistemos ligos, piktybiniai navikai ir išorinės mirties priežastys – 2019 m. sudarė 81,8 proc. visų mirties priežasčių. Nuo kraujotakos sistemos ligų mirė beveik pusė, t. y. 54,6 proc., nuo piktybinių navikų – 21 proc., o nuo išorinių mirties priežasčių – 6,2 proc. visų mirusiųjų.

Pažiūrėkime į mirčių statistiką pagal metus. Užkliuvo ir dar vienas momentas: Kodėl Lietuvai tapus nepriklausomai, pradėjo didėti mirštamumas?! Maisto kokybės pablogėjimas, vaistų neveiksmingumas, o gal oro tarša?

Mirčių statistika Lietuvoje

Daugelis žmonių susidūrė su labai rimta problema, kai koronavirusas yra iškeliamas aukščiau visko, o kitomis ligomis sergantys žmonės, kai kuriais atvejais aplamai paliekami likimo valioje.

Lietuvoje (COVID-19) užsikrėtimo atvejų užfiksuota 1867, šiuo metu sergantys 205 asmenys, pasveiko 1571 asmuo ir mirė 79 asmenys.

Jeigu lyginti šią statistiką su aukščiau išvardintomis mirčių priežastimis, matoma, kad koronavirusas neatrodo toks grėsmingas.

Tai kas atsakys į šį klausimą: Kodėl koronavirusas taip aukštinamas ir sureikšminamas?!!!

BV inf.