Lietuva YRA, nes ją po karo atstatė ir savo sunkiu darbu toliau kūrė šiandieniniai pensininkai

Autorius: Senjorų Balsas Šaltinis: https://www.facebook.com/senjo... 2020-06-30 08:08:00, skaitė 1251, komentavo 10

Lietuva YRA, nes ją po karo atstatė ir savo sunkiu darbu toliau kūrė šiandieniniai pensininkai

Šiandieninis politinis elitas – buvę sovietiniai nomenklatūrininkai – teisinasi, kad „ir tada dirbo Lietuvai!“ Bet jei šiandieninis pensininkas pasako, kad jis „ir tada kūrė Lietuvą!“, tai jis yra laikomas „vatniku“ ar „tautos priešu“. Tuometinis šiandieninių pensininkų darbas „nesiskaito“ ir yra ištrinamas iš Lietuvos istorijos, kaip bevertis ir gėdingas.

Reaguodamas į tai, kuo puikiausiai pasisakė Sąjūdžio veikloje dalyvavęs iškilus rašytojas Justinas Marcinkevičius: „Lenkiuosi skausmui, didvyriškumui, mirčiai, praradimui. Bet aš lenkiuosi ir tiems, kurie dirbo Lietuvoje: lenkiuosi mokytojui, mokiusiam mus, o paskui – mūsų vaikus, gydytojui, gydžiusiam mūsų tėvus, kolūkiečiui, auginusiam mums duoną, simfoniniam orkestrui, atlikusiam mums Bethoveno IX-ąją, teatrui, pakvietusiam mus į premjerą… Lietuva, ačiū Dievui, netapo išdeginta žeme, čia dygo ir augo gyvenimas.”

Lietuva YRA, nes ją po karo atstatė ir savo sunkiu darbu toliau kūrė šiandieniniai pensininkai (būtent jie, o ne supuvę nomenklatūrininkai!). Nederėtų pamiršti ar menkinti šito indėlio į mūsų šalį.